De arbeidsmarkt ontploft: in het 2e kwartaal van 2016 stijgingsteeg het aantal vacatures met 23,8% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015 (Jobfeed). Tel daarbij op dat meer dan de helft van de Nederlanders in 2016 een nieuwe baan wil vinden (Loonwijzer/Monsterboard WageIndex).

De ontevredenheid is toegenomen
Net als het aantal vacatures, neemt ook de ontevredenheid bij de Nederlanders aanzienlijk toe. Dé reden van de 53% werknemers die nog dit jaar een nieuwe baan ambieert, is hun ontevredenheid over het salaris en hun leidinggevende. Veel medewerkers worden tijdens een vakantie nog extra geconfronteerd met deze ontevredenheid. Want in tijden van ontspanning is er tijd om na te denken. In de maand na de vakantie, september, is er dan ook al jaren op rij een hoge piek te zien in het zoekvolume naar vacatures. Dit jaar zal dit een extreem hoge piek zijn.

Grijp je kans als werkgever of recruiter op een maandag of dinsdag in septemberde klok
Die piek na de zomervakanties zie je traditiegetrouw ook terug na de feestdagen. September en januari zijn bij uitstek de beste maanden om nieuwe medewerkers te werven. Daarnaast blijkt dat de maandag en dinsdag verreweg de beste dagen zijn om je vacature uit te zetten. Om specifiek te zijn, kun je dit het beste doen op een van 2 dagen tussen 10:00 en 16:00 uur.

Hulp nodig?
Werkzoekenden genoeg in de komende maanden dus, maar dat weet de concurrentie ook. Dus als jij zorgt dat jouw vacature eruit springt en aanspreekt, dan val je op in de massa en bereik je jouw ideale kandidaat. Dus wat zeg je ervan, wil jij je vacaturetekst voor je laten werken én werven? De training Vacatureteksten Schrijven van 20 september zit al vol maar op 6 oktober zijn er nog stoelen vrij op onze trainingslocatie in Lelystad. Past 6 oktober niet in je agenda? Schuif dan aan op 22 november in Amersfoort. Schrijf jezelf vandaag nog in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *