Werken is mijn hobby!Echt waar. En als ik dat hardop uitspreek, krijg ik geregeld ongelovige blikken. Nu sta ik met mijn ‘buitenbeentjes’ best stevig op de ‘Werken is mijn hobbygrond’, maar soms slaan door die blikken de twijfels wel eens bij me toe. Dan ga ik mezelf vragen stellen als: Is het normaal dat werk mijn hobby is? Is werk wel echt mijn hobby? Waarom is werken mijn hobby?

Is het normaal dat werk mijn hobby is?

Geen idee, maar wat is normaal? Voldoen aan een norm, maar welke norm? Iets wat mensen met elkaar hebben afgesproken, een gemiddelde van ‘iets’, datgene wat goed is. Behoorlijk subjectief dat ‘normaal’. Dus misschien is ‘werk als hobby’ normaal en misschien is het abnormaal, wat maakt het uit: het is maar hoe je ernaar kijkt. Ik kijk door mijn bril en voor mij is het normaal.

Is werk wel echt mijn hobby?

Die vraag beantwoord ik met een wedervraag: Wat doe ik als ik morgen de hoofdprijs in de loterij win? Okay, ik maak een verre reis met m’n gezin, schaf een geweldige auto aan en koop een nog mooier huis mét zwembad. En als ik dan in gedachte een flinke smak geld uit heb gegeven, denk ik: En dan? Wat ga ik dan doen? Cruisen in die geweldige auto? Bladeren in het fotoboek van die verre reis? Aan de rand van het zwembad zitten mijmeren? Waarschijnlijk doe ik het allemaal. Eventjes. Want ik weet nu al dat ik me binnen no time stierlijk verveel, mijn laptop weer pak en ga ondernemen en schrijven.

Waarom is mijn werk mijn hobby?

Breek me de bek niet open. Te laat. Mijn werk is mijn hobby, omdat ik blij word van de combinatie van ondernemen en schrijven. Omdat ik houd van denken én het doen, zonder dat ik eerst langs 101 schijven moet voor een akkoord. Omdat ik bakken energie krijg van mensen die, net als ik, blij worden van wat ze doen. Deze mensen verzamel ik om mij heen, dat zijn mijn klanten, business partners en mijn collega-tekstschrijvers. Omdat ik graag het spel speel, dat tekstschrijven is. Het is een mind game, waardoor ik door de juiste woorden te kiezen lezers bewust en onbewust beïnvloed. Omdat ik me continu wil ontwikkelen en dus alles lees wat er maar te lezen is over mijn hobby. Okay, ik kan nog uren doorgaan want ook dit blog schrijven is schrijven en dus werk en dus mijn hobby.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *