afm-logo-341x250Dit interview werd in opdracht van AFM en in samenwerking met Mathijn Bouwman geschreven. Je vindt het interview hier

Bij de AFM heb je veel vrijheid om vorm én inhoud te geven aan de vele eigen verantwoordelijkheden

‘Met de inkt nog vers op mijn hbo-diploma startte ik in 2005 direct bij een van the Big Four, bij PwC. Tijdens mijn carrière daar heb ik mijn master en RA-titels behaald en ontwikkelde ik mij van beginnend assistent naar manager. Het was een goede tijd maar na negen jaar bij PwC brak ook het moment aan om de comfortzone bij m’n eerste werkgever te verruilen voor een nieuwe uitdaging binnen de accountantswereld. Toen ik die keuze had gemaakt, viel mijn oog al snel op de vacature van Toezichthouder bij de AFM.

De vacature sprak mij aan omdat de AFM heel inhoudelijk is én zich profileert als gedragstoezichthouder: De AFM doet zoveel meer dan constateren en corrigeren, er wordt ook gekeken naar de achterliggende oorzaken. Op die manier wordt concreet bijgedragen aan verandering in gedrag en cultuur ter bevordering van eerlijke en transparante financiële markten. En juist nu er in de toekomst enorm veel staat te gebeuren binnen de accountancy, wil ik een steentje bijdragen aan deze ontwikkelingen door naar inhoud én naar gedrag en cultuur te kijken. Bij de AFM is het mogelijk om vorm te geven aan deze voor mij zo belangrijke combinatie.

Daar komt ook nog eens bij dat je bij de AFM dicht bij ontwikkelingen staat; als een van de eersten weet je alle ins en outs over nieuwe wet- en regelgevingen of over incidenten bij accountantskantoren.
Werken als Toezichthouder bij de AFM biedt meer dan genoeg variatie: verschillende projecten en zeker niet de hele werkweek achter je bureau. Je hebt hier veel vrijheid om vorm én inhoud te geven aan de vele eigen verantwoordelijkheden.

Dat we hier bij de AFM doen aan ‘flex4flex’ (Het Nieuwe Werken bij de AFM) draagt ook bij aan de variatie. Op woensdag werk ik meestal vanuit huis en doordat ik 4×9 uur werk heb ik elke vrijdag alle tijd voor mijn gezin. Bij de AFM is veel aandacht voor een goede werk- /privébalans.

Op het kantoor aan de Vijzelgracht in Amsterdam zijn er flexibele werkplekken in open ruimtes. Als ik me wil verdiepen in een onderzoeksrapport trek ik me even terug in een concentratieruimte en als er een overleg met collega’s staat gepland, kiezen we voor een creatieve ruimte, of voor een van de mooie vergadergelegenheden. De wisselwerking tussen de diverse collega’s en afdelingen is erg goed.

De sfeer bij de AFM omschrijf ik als eerlijk, oprecht, open en professioneel. Er wordt echt gekeken naar wie je bent als persoon, zowel tijdens de selectie als wanneer je hier werkt. Iedereen heeft een mening -zoals dat hoort bij ‘accountants onder elkaar’-, maar elke mening wordt ook gewaardeerd en gerespecteerd. Dan maakt het niet uit of je net bij AFM gestart bent of er al jaren werkt. Samen vormen we een team van gedreven professionals die echt iets willen bijdragen aan het accountantsberoep. De intrinsieke motivatie is heel hoog.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *