Dit interview is geschreven in opdracht van a.s.r. met medewerking van Peter Slaghekke. Je vindt het hier

In zijn rol van hoofd operations en MT-lid versterkt Peter Slaghekke uitvaartverzekeraar Ardanta (één van de a.s.r. merken). Waar hij enerzijds heel operationeel opereert, oefent Peter aan de andere kant invloed uit op het strategische vlak. En met de uiteenlopende aandachtsgebieden ICT, facilitaire zaken en overlijdensuitkeringen biedt deze baan een grote mate van diversiteit.

Mijn baan
De diversiteit die mijn baan biedt spreekt mij heel erg aan. Waar ICT, facilitaire zaken en uitkeringen mijn aandachtsgebieden zijn, draag ik de brede zorg over de uitbreiding van software tot aan de inkoop van pennen en potloden en natuurlijk het bewijzen van ons product. Dit laatste doen we door aan de nabestaanden te laten zien dat verzekerden een uitvaartverzekering hebben die conform verwachting uitkeert.Bij Ardanta zijn alle aspecten van het verzekeren in het bedrijf terug te zien. We werken samen met een hele diverse club van mensen. 80 fte’s verdeeld over verschillende afdelingen, van marketing & verkoop tot financiën, van ICT tot front-office. Hier zie je een verzekeraar in het klein opereren. Dit geeft veel dynamiek.Als managementteam staan we met z’n 5-en heel dicht bij onze mensen, direct onder ons vallen de afdelingen, er is geen tussenlaag en er wordt in hele korte lijnen aangestuurd.

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.
Van huis uit ben ik eigenlijk ICT’er die op een later tijdstip Bedrijfskunde heeft gestudeerd (MBA). Nadat ik jaren voor verschillende ICT-functies door het hele land heb gereden, zocht ik vanwege tijdsoverwegingen een werkgever in de omgeving. Bij Ardanta vond ik toen een vacature voor een systeemontwikkelaar.Hier heb ik de kans gekregen om na verloop van tijd door te stromen van technische invulling naar het managementdeel, dat is heel mooi gegaan.
Mijn collega’s
Ik werk hier sinds 1997 en voor ‘Ardanta-begrippen’ is dat een relatief kort dienstverband. Mensen werken hier vaak al veel langer en dat geeft een bepaalde cultuur die mij erg aanspreekt. Vanuit betrokkenheid willen we dingen voor elkaar krijgen. Misschien komt dat ook wel door de ‘Oosterse mentaliteit’: aanpakken, doorzetten en doen wat er wordt gevraagd door de markt.De lijnen zijn hier heel kort, we werken in een gebouw van twee verdiepingen waar ik geregeld een rondje loop en een praatje maak. De sfeer is heel open. Mensen durven overal binnen te stappen en hun verhaal te doen.

‘Heel dicht bij onze mensen’

Mijn visie op Ardanta / a.s.r. als werkgever
Ik heb het altijd een voordeel gevonden om te werken bij een kleine organisatie als Ardanta aan de ene kant en aan de andere kant goede voorzieningen vanuit a.s.r. te hebben. Dan kijk ik bijvoorbeeld naar personeelsvoorzieningen en allerlei andere zaken die prima geregeld zijn en waar je goed gebruik van kan maken.Het opschuiven van a.s.r. naar een echte verzekeraar te willen zijn voor de klant door te doen en de klant centraal te stellen, spreekt mij heel erg aan, ik zie dat als een mooie ontwikkeling. We willen een baken zijn.
Mijn toekomst bij a.s.r.
Onlangs heb ik binnen Ardanta op mijn afdelingen operational excellence opgepakt. Binnenkort start ik met de opleiding Lean Six Sigma om verder op dat gebied thuis te raken. Behalve het feit dat we ‘doen’ en resultaten behalen is het de komende periode mijn persoonlijke ambitie om onderbouwing te creëren en mijn gereedschapskist verder te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *