ASR-logo-nieuw-1_resized-1_resizedDit interview is geschreven in opdracht van a.s.r. met medewerking van Fiona van ‘t Hullenaar. Je vindt het hier

Fiona van ‘t Hullenaar is als lid van de Directieraad één van de vrouwelijke topmanagers binnen a.s.r. Zij is een vrolijke verschijning die een verantwoordelijke en drukke baan combineert met een gezin met een jonge tweeling. Als directeur Business Support draagt zij verantwoording over de gebieden Huisvesting, Logistiek en Services en OPEX. Ook draagt Fiona zorg voor de grootschalige renovatie van het a.s.r. hoofdkantoor in Utrecht. 

Mijn baan
Binnen a.s.r. heb ik eerder 2 jaar de rol van adjunct directeur Project en Programma Management vervuld. Inmiddels ben ik alweer geruime tijd werkzaam als directeur Business Support. Het mooie aan deze positie is dat ik eigenlijk overal kom, in elke keten is er wel een aspect van mijn verantwoordelijkheidsgebieden terug te vinden. Ik hou van afwisseling, dynamiek en beweging en deze positie biedt mij dat.

Ik ben ook actief in het mentoring traject voor vrouwen binnen a.s.r. Ik vind het prettig om één op één met vrouwen te praten over hun ambities. Ik heb altijd enorm veel mentees omdat ik het heel erg leuk vind om mensen en ook vrouwen specifiek te helpen te bereiken wat ze willen en zich te ontplooien. Ik zie verschillen tussen man en vrouw maar het is geen issue voor me. Ik hoop dat ik een balans ben tussen verschillende eigenschappen, die ik kan inzetten op het moment dat ik ze nodig acht, zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen! Een glazen plafond heb ik gelukkig nog niet ontdekt.

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.
Door omstandigheden thuis werd het voor mij belangrijk om dichtbij het Wilhelmina Kinderziekenhuis te werken en niet meer internationaal zoals ik daarvoor deed. Toen kwam a.s.r. op mijn pad. Mijn loopbaan bij a.s.r. spreekt me aan omdat er ook voldoende uitdagende dingen te doen zijn zonder dat je een verzekeringsspecialist hoeft te zijn. Van oorsprong ben ik seismoloog en heb bijvoorbeeld op de booreilanden bij Shell gewerkt en later bij managementconsultancy bedrijf Accenture.

Mijn collega’s
Het unieke van mijn collega’s is dat zij mij in staat stellen om echt helemaal mijzelf te kunnen zijn. We hebben een waanzinnige dynamiek in ons team wat ons brengt dat we op elkaars sterktes kunnen bouwen en elkaars zwaktes kunnen accepteren en gezamenlijk elkaar helpen ontwikkelen. Mijn teams blinken uit in hun enorme hands-on mentaliteit, het zijn echte doeners en doorpakkers en daar houd ik van.

De mensen maken het bedrijf en de mensen binnen a.s.r. zijn heel betrokken en sociaal. Heel prettig om omringd te worden door zulke collega’s.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever
Ik zie a.s.r. als een mooi groot Nederlands bedrijf dat een duidelijke positie in de verzekeringmarkt aan het veroveren is. Door zich persoonlijk, aanspreekbaar en eigen/echt naar de klant op te stellen willen wij die ‘andere’ verzekeraar worden. De verzekeraar waar je zelf graag verzekerd zou willen zijn.

Als werkgever excelleert a.s.r. omdat zij kansen biedt aan haar medewerkers. Een voorbeeld hiervan is het Management Development traject dat ik heb mogen volgen. Met daarin de mogelijkheid voor een opleiding voor Senior Executives aan de London Business School. Een kans die ik met veel enthousiasme heb aangegrepen. Ook is a.s.r., naar mijn mening, een uitstekende werkgever voor werkende moeders. Er zijn geen avondmeetings en we werken volgens Het Nieuwe Werken waardoor ik mijn tijd flexibeler kan indelen.

Mijn toekomst
Ik kijk er heel erg naar uit om de komende grootschalige renovatie van ons hoofdkantoor mee te mogen maken. Een renovatie waar de belangen van medewerker, bedrijf en milieu in balans zijn en we straks kunnen werken vanuit een mooi, duurzaam en energiezuinige werkomgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *