Volledig geïnspireerd door het Werf& Live 2019 event.

24/05/2019

Iris Wright

Adviseur arbeidsmarktcommunicatie & copywriter

arbeidsmarktcommunicatie


Ineens zag ik het staan in mijn agenda: het event Werf& Live 2019 met als thema ‘Impact op instroom’ en 4 Werf& Awards die worden uitgereikt. Mijn hart maakt bij het zien van dit agenda-item een extra sprongetje en een grote glimlach kwam op mijn gezicht tevoorschijn: mijn eerste event met allemaal inspirerende sprekers en cases van de arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Tof! Vanaf dat moment begon ik de dagen af te tellen tot het grote moment.

Van een tikkeltje awkward naar volledig geïnspireerd

Aangekomen bij de eventlocatie, De Rijtuigenloods in Amersfoort, kijk ik mijn ogen uit. Van de hoge constructie, de industriële spoorelementen, de wagons en het trendy interieur kreeg ik echt een soort vintage-gevoel. Geweldig! Met een fijne kop koffie in mijn handen maakte ik een rondje door de ruimte. Aangezien ik net ben gestart in mijn nieuwe functie bij Voor Tekst, kende ik nog niet veel mensen. Dat maakte het een klein beetje ongemakkelijk in het begin. Je kent het wel, zo’n awkward gevoel op een verjaardag waar je niemand kent. Gelukkig botste ik al snel tegen collega’s Nicol en Maaike op die mij al snel voorstelden aan allerlei leuke vakgenoten.

Mijn koffie is op en het event begint. Alle ogen waren gericht op de prachtig geklede dagvoorzitter Heleen Stoevelaar die ons meeneemt in het programma van vandaag. En dat zonder te vallen over de naam ‘Tony Chocolonely’. Dan is het aan de 10 genomineerden van de Werf& Awards die elk een pitch van 5 minuten geven. De ene pitch is nog beter dan de andere, en allemaal inspirerend. Gevolgd door de keynote ‘Touching the work lives of 500 million people around the world by 2030.’ door Henry Schirmer. Deze CFO van Randstad had een indrukwekkend verhaal als je het mij vraagt!

Visie van recruitment, dominerende haaien en smeuïge chocolade

Bijna half 1, lunchtijd. Onder het genot van een heerlijk broodje werd ik weer voorgesteld aan allerlei mensen en had ik veel leuke gesprekken. Hierdoor vloog de pauze voorbij en voor ik het wist, zat ik weer in de plenaire zaal waar Mascha van der Heijden, head of Recruitment & Employer Branding, de bucketlist van recruiters van NS met ons doorneemt. Vol bewondering kreeg ik een beeld van de stappen die NS heeft gezet en hoe hun manier van werken is. Daarna kwam inhouse recruiter Jan Bernhart aan het woord met het onderwerp ‘Hoe ziet de toekomst van de recruiter eruit?’ Ik wist uit eigen ervaring dat je als recruiter eigenlijk een manusje-van-alles bent. Deze presentatie gaf mij meer inzicht in hoe je dit als bedrijf moet toepassen. Interessant!

Hierna volgden 2 rondes van breakoutsessies. Voor de eerste nam ik plaats in de wagon van Techsharks. Eveliese Luiting en Erik van den Hoff namen ons mee in hun reis van arbeidsbemiddelaar naar werkgever. Na het bijwonen van hun sessie begrijp ik heel goed waarom haaien nog steeds de oceanen domineren, terwijl de prehistorische dieren zijn uitgestorven. Bij Techsharks luisteren ze naar hun medewerkers en de theorie van psychologie wordt zo slim toegepast, dat ik werkelijk gegrepen werd door hun verhaal.

Voor de tweede breakoutsessie stapten we in de wagon van Tony’s Chocolonely. Je begrijpt dat ik razend benieuwd was naar dit verhaal. Al helemaal met de achtergrondinformatie dat er standaard een reep (het liefst caramel-zeezout!) in mijn voorraadkast ligt. Hier kregen we een kijkje in de keuken van de chocoladegigant. De wagon gevuld met 40 deelnemers hingen aan de lippen van Carline van Veen. Zij vertelde wat de cultuur kenmerkt en hoe hard ze werken om Nederlands beste werkgever te worden. Dat allemaal, onder het genot van een stukje chocolade van Tony’s Chocolonely.”

And the winner is…

Dan is het podium voor Wieke Dijkstra, Nederlandse oud hockey-international. Haar keynote stond in het teken van talent. Een inspirerende presentatie die mij zeker bij zal blijven, onder andere door het goede verhaal en het zingen van het Wilhelmus met de hele zaal. Ik weet nu dat mijn talent niet in het zingen ligt, maar wel waarom het essentieel is dat de samenleving talent moet delen. Heerlijk die nieuwe eye-openers.

Dan het lang verwachte moment: de award-uitreiking. De spanning was om te snijden in de zaal en niet op de laatste plaats bij mij en mijn Voor Tekst-collega’s: er waren maar liefst 3 genomineerden (Politie, NS en ANWB) waarvoor we aan de cases direct en indirect tekstueel een bijdrage hebben geleverd. Dat zowel de ANWB als de Politie een award in de wacht sleepte, zorgde dus voor een apetrots gevoel bij mij en mijn collega’s. En hierop proostten we dan ook met elkaar tijdens de borrel na afloop van dit geslaagde event.

Bron afbeeldingen: https://www.werf-en.nl/werf-live-was-weer-een-succes-en-dit-zijn-de-fotos-aftermovie/