Het zal veel mensen niet ontgaan zijn. ‘Leeftijdsonderscheid bij werving personeel per 1 januari 2018 niet meer toegestaan’, zo meldde het UWV 30 november jl. op zijn werkgeversportaal. Op dit moment mag je als werkgever nog onderscheid maken voor jongeren van 18 tot 27 jaar en voor ouderen boven 50 jaar. Mits je vriendelijk in je vacature vermeldt dat je dit uit hoofde van het beleid van het ministerie van SZW doet. Dan is de minister blij met je. Vanaf 1 januari is dit volgens het UWV uit den boze.

Het onderscheiden van leeftijd voor specifieke doelgroepen wordt dan (waarom eigenlijk dan pas?) gezien als leeftijdsdiscriminatie van andere groepen. En na een periode met weer een traditioneel heftige zwarte-pieten-discussie hebben we het met ‘discriminatie’ nu écht wel gehad. Nietwaar?

De halve waarheid?

Dan stuit ik al googelend op iets wat mij in dit kader nogal verbaast. Ik lees over de Verzamelwet SZW 2018, die in oktober van dit jaar door (toen demissionair) minister Asscher bij de Tweede Kamer is ingediend en inmiddels door beide Kamers is aangenomen. Als ik het goed begrijp, creëert deze wet (en onder voorwaarden) toch de mogelijkheid voor leeftijdsonderscheid op de arbeidsmarkt. Ik word nieuwsgierig en neem contact op met het ministerie van SZW. Hoe zit dat? Blijft het maken van leeftijdsonderscheid in werving in 2018 dan toch nog mogelijk? Dan zou het bericht van UWV niet kloppen.

De hoed en de rand

Ik krijg een uitgebreide mail van een ter zake deskundige van het ministerie. “De Verzamelwet SZW 2018 biedt de mogelijkheid…. dat bij algemene maatregel van bestuur kan worden bepaald dat de vacatures uitsluitend kunnen worden opengesteld voor hiertoe aangewezen leeftijdscategorieën”. En verder: “Hoewel de arbeidsmarktkansen van verschillende leeftijdscategorieën nog niet volledig gelijk zijn, is er op dit moment geen aanleiding om gebruik te maken van de delegatiegrondslag, die is ingevoegd in de Wet SUWI…”. Kort gezegd: voor nu klopt het bericht van UWV van 30 november: leeftijdsonderscheid bij werving personeel is dus per 1 januari 2018 niet meer toegestaan. Maar dat kan afhankelijk van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, gaandeweg 2018 maar zo weer veranderen. We zullen zien. Ik vond het toch een interessant weetje.

Dit blog rolde van het toetsenbord van André Hengeveld, freelance senior copywriter bij Voor Tekst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *