tekstschrijverVakantie geboekt, bikini, boeken en zonnebrandolie ingepakt. Nog even de laptop in de koffer en let’s go!

Ik zie de verbaasde blikken, voel de bedenkingen en ik hoor de opmerkingen van anderen: ‘Tijdens je vakantie moet je ontspannen’. ‘Als je op vakantie bent mág je niet werken’. 

Maar tijdens vakantie móet ik helemaal niets en mág ik alles. Bovendien: Ik ben meer ontspannen als ik mijn werk níét loslaat.

Geen zorgen

tijdens vakantie werkenDe lopende opdrachten zijn in goede handen bij mijn geweldige team van tekstschrijvers. Mijn out of office-reply is ingesteld en de voicemail is ingesproken, waarin ik aangeef niemand aan z’n lot over te laten, want ze kunnen gewoon m’n collega’s bellen. Een echte overdracht heb ik niet gemaakt: vaak kost dat meer tijd dan nodig: alles om- en opschrijven van wat er wel allemaal kan gebeuren, maar vaak niet gebeurt… het zorgt voor extra werkdruk waardoor je des te meer toe bent aan vakantie.

Niks hoeft, alles mag

Ik hoef niet te schrijven, ik hoef helemaal niets te doen. Terwijl ik niets doe, stroomt de mailbox vol met nieuwe klussen: groot, klein, uitdagend en leuk. Dat weet ik omdat ik –tussen het genieten door- mijn mail geregeld even check. Ik zie alles in een stroomversnelling voorbij komen en soms app ik nog even met Chantal en Natasja, die de coördinatie voor hun rekening nemen. Even wat extra input geven, om het voor hen nét even makkelijker of completer te maken, omdat ik zo’n opdracht al eens heb gedaan of de klant goed ken. Niet omdat het moet, maar omdat ik dat wil. Daarna duik ik het zwembad weer in.

vakantiestressHet is maar een woord

Werken wordt maar al te vaak geassocieerd met negativiteit. Met moeten en verplichtingen. Maar wat als je werk gewoon echt je hobby is? Als je werk deel van jezelf uit maakt? Als je zelfs wanneer je de loterij zou winnen, gewoon blijft doen wat je het liefste doet? Dan is niet mogen werken tijdens je vakantie vaak eerder een straf dan ontspannend.

Win-winsituatie

Vakantie, stressen voordat je gaat om alles geregeld te krijgen, de eerste dagen afkicken en als je terug komt, staat er een groot waarschuwingsbord bij je mailbox met de tekst ‘ontploffingsgevaar’. Door gewoon aangesloten te blijven, heb ik er weinig last van. Ik heb meer last van die verbaasde blikken, bedenkingen en opmerkingen. Juist tegen hen zeg ik: “Laat het los.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *