vage vacaturetekstMeer dan de helft van de werkzoekenden vindt vacatureteksten te vaag. Da’s best veel. Om precies te zijn vindt 53% het dus lastig om op basis van een vacaturetekst te bepalen of  er een potentiële match is. Zo blijkt uit het laatste kandidatenonderzoek van Unique. Dit jaarlijkse onderzoek, waar 1.161 werkzoekenden aan meewerkten, werd op 4 april jl. gepubliceerd.

Is dit een probleem?
Probleem is een zwaar woord. Het is vooral als een gemiste kans voor die werkgevers en intermediairs die geen sterke vacatureteksten inzetten. Sowieso lopen zij het risico dat ze, vaak zonder het door te hebben, de sollicitatie van de ‘ideale kandidaat’ mislopen. Simpelweg omdat die ‘ideale kandidaat’ dacht: ‘bij twijfel niet doen’ of omdat hij/zij de match niet of onvoldoende zag. En dan hebben we het nog niet eens over de (vaak onnodige) tijd die deze werkgevers en intermediairs kwijt zijn aan de selectie en het afwijzen van de vele niet-passende sollicitanten.

Aan de andere kant is het een geweldige kans voor werkgevers en intermediairs die juist wel sterke vacatureteksten schrijven/publiceren. Want die ‘ideale kandidaat’ die bij bovengenoemde werkgevers afhaakt, zou zomaar eens wel op hun vacatures kunnen reageren. Waarom die dat zou doen? Bijvoorbeeld omdat de aspecten die een werkgever aantrekkelijk maken voor een werkzoekende nu wel op een heldere manier worden verwoord:

Project2

Meer cijfers
Niet alleen blijkt uit het onderzoek van Unique dat meer dan de helft van de werkzoekenden de vacatureteksten te vaag vindt. Ook blijkt dat 1 op de 3 werkzoekenden zijn eerste indruk van het bedrijf baseert op de vacaturetekst. Met een enkele spelfout in je vacaturetekst loop je al snel een blauwtje, over de wel/niet passende tone of voice nog niet eens gesproken.

Bijna een kwart vindt een mismatch in cultuur een deal breaker. Bij werving kun je met je vacaturetekst echt al wel een stuk cultuur prijsgeven. Dan heb ik het niet over het toevoegen van een zinnetje als ‘Binnen onze organisatie heerst er een open en informele cultuur’. Want juist die eerder aangehaalde tone of voice kan al heel veel over de werkcultuur vertellen… kies daarom een tone of voice die bij jou als werkgever past, met de gouden tip: schrijf zoals je ook met je collega’s spreekt.

11246368_942985392389937_73672544683989675_oVan vage vacatureteksten naar heldere vacatureteksten
Wil je er wat mee? Dus je vacatureteksten meer concreet schrijven, een heldere functieomschrijving creëren en een passende tone of voice? We hebben 11 tips voor het schrijven van vacatureteksten voor je op een rij gezet. Doe er je voordeel mee en zorg dat die statistieken er volgend jaar heel anders uitzien! Ofwel: dat jij er met die ideale kandidaat vandoor gaat. Veel succes en plezier!

 

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *