4 tips werving zorgpersoneel.

16 april 2020

Andrew van Tienoven

arbeidsmarktcommunicatie


Voordat de coronacrisis uitbrak was de vacaturedruk in de zorg al ongekend hoog. En het aantal vacatures steeg explosief. Volgens een betrouwbaar onderzoek eind 2019 maar liefst met 12% (bron: Compagnon). Met wat er nu gaande is lijkt er een herwaardering plaats te vinden voor medewerkers binnen deze beroepsgroep. We moeten dan ook niet raar opkijken dat als het leven straks weer normale proporties aanneemt de vraag naar goed zorgpersoneel nog verder toeneemt. Want als er iets is wat we voortaan willen voorkomen dan is het wel de druk op onze zorgverlening. En ja, we begrijpen dat je op dit moment waarschijnlijk veel andere zaken aan je hoofd hebt. Maar ook in arbeidsmarktcommunicatie geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Ga dus nú aan de slag met de vacatureteksten voor je zorgmedewerkers, zodat jij straks je vacatures met de goede kandidaten vervult. Hoe je dat aanpakt? Door je een betrokken en verbindende werkgever te tonen. En door de 4 tips hieronder voor je vacatureteksten te volgen.

Zorgmedewerkers zijn net gewone mensen

We lijken het soms wel te vergeten. Dat mensen die in de zorg werken net als ieder ander ook werknemer zijn. Die aan de slag gaan bij een werkgever. En ja, het is een uniek werkveld. Maar tegelijkertijd wil jouw verpleegkundige ook met plezier naar het werk. En een werkomgeving bestaat uit meer dan arbeid. Sociale omgang met leuke collega's, een goede werk-privébalans, gehoord worden, goede arbeidsomstandigheden. Wat dat betreft verschilt het ene personeel niet zo van het andere.

Zorg dat je je onderscheidt en laat zien hoe

Dus ga aan de slag met je uitstraling naar nieuwe collega's. Maak duidelijk waarin jouw zorgorganisatie zich onderscheidt van andere instellingen waar je kandidaat zou kunnen reageren. Wees duidelijk over dat wat verpleegkundigen en andere zorgprofessionals kunnen verwachten als ze juist bij jou aan de slag gaan. Verplaats je in die kandidaat en laat het huidige personeel aan het woord.

Op zoek naar inspiratie? Neem eens een kijkje bij Azora, Amaris, Erasmus MC en De Trans en ontdek hoe zij het aanpakken. Het zijn organisaties in de zorg die al langer hoog scoren waar het doelgroepgericht schrijven van hun vacatureteksten betreft.

Kijk vervolgens kritisch naar je vacatureteksten, ga vastberaden aan de slag en laat ze perfect aansluiten op de motivatieredenen van je potentiële kandidaten. Houd rekening met onderstaande tips en je hebt de helft van je klus al geklaard.

Tip 1: Vertel welke impact de kandidaat kan maken als hij/zij voor jouw organisatie komt werken

Mensen die werkzaam zijn in de zorg kennen meestal een grote intrinsieke motivatie. Het helpen van anderen is altijd hun eerste prioriteit. Ongeacht werkdruk, bezuinigingen of gebrek aan het juiste materiaal, zoals mondkapjes. Ga dus in je vacaturetekst in op de impact die de kandidaat maakt door in jouw organisatie te komen werken. En noem daarbij concrete voorbeelden van de wijze waarop jullie dat doen.

Zo heeft het Erasmus MC hier invulling aan gegeven met hun 'Werken aan beter worden'. Een campagne waarmee ze in 2018 de Werf& Award wonnen. 

Tip 2: Beschrijf het voordeel van de werklocatie en beperkte reisafstand

Een van de belangrijkste factoren voor de doelgroep om te solliciteren is de werklocatie en de beperkte reistijd die nodig is om er te komen. Want dichtbij huis werken scoort, maar wel als de locatie top is. Vertel daar dus over in je vacaturetekst, maak duidelijk wat de werklocatie bijzonder maakt. En heb je meerdere locaties? Vertel dan per locatie wat het uniek maakt.

Tip 3: Beschrijf de werksfeer

Bij vrouwen, en die zijn nog steeds oververtegenwoordigd in de zorg, staat werksfeer op nummer 1 als het gaat om de sollicitatiemotivatie. Maak dus duidelijk wat de sfeer is op de locatie of afdeling waar men terechtkomt. En maak het specifiek, want 'een goede onderlinge sfeer' hebben we allemaal weleens gehoord. Vertel of er samen geluncht wordt, wandelingen worden gemaakt in het nabijgelegen bos, op elkaars kinderen wordt gepast of dat er naar elkaar geluisterd wordt in goede en minder goede tijden. Kortom: laat de lezer voelen hoe het in de praktijk is.

Tip 4: Voorkom wollig en formeel taalgebruik

Zoek de beleving op in je taalgebruik. Neem de lezer bij de hand en schrijf begrijpelijk en laagdrempelig. In de zorgsector sluipt formeel en wollig taalgebruik er nog weleens in. Probeer dat te voorkomen, want dat maakt je vacaturetekst snel afstandelijker en onpersoonlijker.

Nu we het toch over taalgebruik hebben: een vrouwelijke communicatiestijl levert bij deze doelgroep een grotere kans op sollicitaties op. Dus let er bij je schrijfstijl op dat je de juiste woorden gebruikt.

Tot slot

Het zijn onwerkelijke tijden, die ons allemaal raken. Maar we moeten vooruitkijken. En dat geldt zeker wanneer het over recruitment in de zorg gaat. We wensen je veel succes met het werven van je nieuwe collega's. Zet hem op en blijf veilig.