Teamlead arbeidsmarktcommunicatie

Nood breekt wet. Het woord ‘passie’ is een van de verboden woorden in de Voor Tekst-schrijfwijzer. Toch kunnen we er niet omheen bij deze vacaturetekst. Dus vergeef ons als we zeggen dat we een teamlead arbeidsmarktcommunicatie met passie zoeken. Passie voor tekst én voor mensen. Voor onze klanten én voor onze eigen mensen. Met dat verboden woord:

Ben jij teamlead van ons tekstteam. Met jouw – daar is ‘ie weer –  passie voor arbeidsmarktcommunicatie-teksten ben je een teamlead die alles in goede banen leidt, die inspireert en motiveert. Zodra jij binnen bent, bruist het van de energie. Het team kan op je rekenen voor slimme antwoorden op vragen, heldere briefings, mensgerichte aansturing en een grap en een grol. Wie er deel uitmaken van het team? Sowieso 5 copywriters (1 junior, 4 mediors/ 4 vrouwen/1 man) die bij elkaar opgeteld 153 jaar jong zijn. Dan is er nog een 11-tal freelancers dat maar al te vaak zijn tekstschrijftalent deelt met (de klanten van) Voor Tekst. Jij deelt op jouw beurt met iedereen je kennis van arbeidsmarktcommunicatie, persuasion writing, SEO, klantcontact en commercie.

Win je (potentiele) klanten voor je
.
Je rijdt stad en land (maar vooral de Randstad) af naar werkgevers, intermediairs en vacaturemarketeers. Eenmaal aan tafel zorgt de combi van jouw vakidioterie en arbeidsmarktcommunicatie-kennis ervoor dat jij de gesprekspartner voor je wint. Geen keiharde sales, maar een gesprek op inhoud bij (potentiële) klanten die ons bellen om met jou te sparren. Jij laat zien dat je verstand van zaken hebt en een arbeidsmarktcommunicatie-fanaat bent. Eenmaal terug op ons creatieve kantoor in Lelystad schrijf je een overtuigend prijsvoorstel. Het ‘ja-woord’ binnen? Dan overleg je met onze traffic manager wie op dat moment de beste man/vrouw is voor de job en deel je alle informatie. Vaste klanten bezoek je regelmatig, gewoon om bij te praten. Ook ben je een graag geziene gast op arbeidsmarktcommunicatie-events, waar je werkt aan je netwerk én je kennis.

Pak je de complexere schrijf- en adviesklussen beet. Dat kunnen de eerste paar teksten voor een nieuwe klant zijn, waarna je het toetsenbord overdraagt aan de copywriters (en hun kwaliteit en het gekozen concept bewaakt). Of je creëert een vacaturetemplate op basis waarvan onze klant zelf vacatureteksten kan schrijven. Da’s dan een template dat past bij het employer brand en de doelgroep, én dat zo is ingericht dat het voor bijvoorbeeld recruiters gebruiksvriendelijk is. Verder passeren het maken van persona’s of het leiden van klant- en sparringsessies de revue.

’T ZIT WEL GOED MET JOU
Oké, nog een keer dan (en dan houden we echt op): passie is onmisbaar voor deze vacature teamlead arbeidsmarktcommunicatie. Directe gevolg daarvan: vakidioterie en kennis van zaken. Verder pak je ons in met:

 • Ervaring als arbeidsmarktcommunicatieadviseur, waar tekstschrijven aan de orde van je werkdag was óf je was eerder copywriter of tekstschrijver met de focus op arbeidsmarktcommunicatie. In beide gevallen geldt: het mag opgedaan zijn aan klant- of bureauzijde en met een jaar of 4 zit je helemaal goed.
 • Soepele sturingsvaardigheden. Aantoonbaar in een eerdere leidinggevende rol, en zowel menselijk als projectmatig. Dankzij jou gaan we vooruit!
 • De juiste woorden die je vanaf je toetsenbord laat rollen én die uit je mond komen tijdens gesprekken met (potentiële) klanten en collega’s.
 • Jouw glasheldere en goudeerlijke karakter.
 • Een rechtstreekse verbinding met Lelystad.

HIER GEBEURT HET
Je schuift aan bij een vrolijk en ambitieus tekstbureau. De beste als het gaat om arbeidsmarktcommunicatie. Geweldige klanten, waaronder VodafoneZiggo, KPN, ABU, Politie, Lidl, ANWB en KLM vertrouwen op ons als het gaat om wervende teksten.

Met jou erbij zitten we met 7 man/vrouw én 1 hond op een gaaf kantoor in het ‘pittoreske’ Lelystad, direct aan de A6. Een prachtclub. En omdat we graag gaan voor meer, telt de freelance crew van Voor Tekst ook mee: 11 toppers waaronder arbeidsmarktcommunicatieadviseurs, trainers, copywriters en eindredacteuren.

TEGENPRESTATIE (op fulltime basis):

 • Een brutomaandsalaris tot € 3.450 (op fulltime basis en via payrolling).
 • Werktijden die (deels) flexibel kunnen worden ingedeeld. Je werkt 4 dagen per week en sowieso op maandag.
 • Een reiskostenvergoeding, als je niet in Lelystad woont.
 • Pensioenopbouw na een half jaar. Lekker voor later.
 • 25 vakantiedagen en vakantiegeld.
 • Eens per maand een relaxte stoelmassage.
 • Elke dag gezellig en gratis lunchen.
 • Goudeerlijke feedback en heerlijk heldere humor.

THEE OF KOFFIE?

 • Ben jij a terrific teamlead? Verblijd ons dan met jouw sollicitatie vóór 10 december.
 • Voor kerst krijg je onze reactie. Met een beetje pech een afwijzing, met een goede cv en motivatie een uitnodiging voor de 2e week van januari. Zo begin je het nieuwe jaar goed.
 • Staan we allebei te trappelen? Dan plannen we daarna nog een gesprek en proosten we hopelijk op een lang en gelukkig (werkend) leven.

Go-to-gal voor de vacature teamlead arbeidsmarktcommunicatie is Nicol Tadema (a.k.a directeur Voor Tekst). Zij is het aanspreekpunt bij vragen en bereikbaar via nicol@voortekst.nl / (06) 11 76 08 46 (Whatsappen mag ook).

Ps. Nogmaals sorry voor het verboden woord. We zullen het nóóit meer doen ;-).