Rondvliegende pepernoten, hyperactieve kinderen, huppelende Zwarte Pieten, lange rijen in de speelgoedwinkels en Americo die een baal hooi verorbert na gedane arbeid… het is overduidelijk dat Sinterklaas weer in ons land is.

Sinterklaas kom ik tegen in vele gedaantes … af en toe zie ik de goedheiligman zelfs in meervoud: op sommige straathoeken lopen meerdere mannen, met allen een witte baard, rode tabberd + mijter, die niet blij lijken om elkaar te zien. Als ik even m’n ogen dichtknijp en weer scherp stel, zie ik de grote verschillen in ‘Sinterklaas-verschijningen’.  Een aantal van deze verschijningen doen mij soms zelfs denken aan SINT, zoals deze vorig jaar op de omstreden affiches van de Dick Maas-film verscheen.

En nu Bram van der Vlugt, na een jarenlange trouwe dienst, ook zijn tabberd aan de wilgen heeft gehangen, rijst bij mij de vraag: aan welke eisen moet een echte, goede Sinterklaas voldoen?  En als (vacature-) tekstschrijver rolde de volgende vacaturetekst vanaf mijn toetsenbord op het beeldscherm:

Vacature: Sinterklaas (interim)
Locatie:
Nederland

Beschikt u over natuurlijke senioriteit en engelengeduld? Heeft u een wilde, lange haardos en enorme baardgroei , die u graag laat temmen door krulspelden en laat kleuren in een frisse, witgrijze tint? Bent u jaarlijks inzetbaar in de periode van medio november tot en met 5 december? Dan vervult u binnenkort wellicht niet alleen kinderwensen maar ook deze vacature!

Profiel
Als Sinterklaas heeft u een verantwoordelijke, veelomvattende functie:  een groot aantal kinderen (en ook volwassenen) rekenen op uw aanwezigheid, aandacht en cadeaus.  Uw verantwoordelijkheden en taken bestaan uit:

  • het creëren van onvergetelijke jeugdherinneringen;
  • het fungeren als aanspreekpunt voor alle Nederlandse kinderen;
  • de aansturing van 17.382 Pieten;
  • het vullen van kinderschoenen en het vervullen van kinderwensen;
  • het bijhouden van uw administratie in het Grote Boek.

Vereisten
Als Sinterklaas bent u een echte kindervriend. U beschikt over een onuitputtelijke dosis aandacht en geduld. Verder bent u in het bezit van:

  • bovengemiddelde rijmkwaliteiten;
  • goede paardrij-vaardigheden;
  • stevige zeebenen;
  • het recept voor overheerlijke pepernoten
  • geen 9 tot 17 uur mentaliteit.

Arbeidsvoorwaarden
In ruil voor uw inspanningen ontvangt u als basissalaris ontelbare lachende kindergezichtjes. Tijdens het uitoefenen van uw functie heeft u zowel een gouden staf als een wit paard tot uw beschikking.  Ook krijgt u werkkleding waaronder een mijter, tabberd en handschoenen. Uw bonusregeling bestaat uit talloze kindertekeningen van verschillende kwaliteit en formaten.

Solliciteren
Bent de kindervriend die de hartjes van de Nederlandse kinderen harder laat kloppen en vooruitstrevende ideeën heeft over de cadeauwensen van elk kind? Reageer direct op deze vacature.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *