Vacature Lead Tekstschrijver.

86% van de vacatureteksten is ondermaats. Het goede nieuws? Jij maakt als lead tekstschrijver arbeidsmarktteksten bij Voor Tekst een positieve impact op de arbeidsmarktcommunicatie van onze klanten. Door de doelgroep te bereiken met teksten die de juiste sollicitanten opleveren. En door onze andere tekstschrijvers te begeleiden, de kwaliteit te bewaken en zowel processen als producten te verbeteren. Je schrijft voor organisaties als Coca-Cola, gemeente Utrecht, ProRail en het UWV. Samen met het team ben je op een missie: heel Nederland aan de authentieke, doelgroepgerichte en concrete (vacature)teksten! 

De frisse wind door de copy

Jij haalt het beste uit zo’n 6 vaste en 12 freelance tekstschrijvers. Daarbij leid jij het team door de wondere wereld van schrijfwijzers, tones of voice, zinslengtes en inclusief schrijven. Kennis die we toepassen bij het schrijven van wervende teksten voor bijvoorbeeld Post.nl, Jumbo, Rabobank en Erasmus MC. Bij die bestaande én bij nieuwe klanten herken jij kansen en je doet actief voorstellen om onze diensten uit te breiden. Als meewerkend lead tekstschrijver, want zelf schrijf je ook met plezier vacatureteksten, webteksten, testimonials en e-mailteksten. Verder vul jij je dag met:

 • tekstchecks (gepland en steekproefsgewijs). Jij staat voor creativiteit én kwaliteit.
 • telefonische intakes met klanten. Je luistert periodiek mee met de tekstschrijvers en geeft tips en tops.
 • evaluaties en overleg met het team. Wat gaat lekker? Waar liggen kansen voor verbetering?
 • inwerksessies. Je verzorgt een goede landing voor nieuwe tekstschrijvers.
 • kennis delen. Jij inspireert het team met de laatste trends en nuttige wist-je-datjes. 

Voor Tekst: wie zijn wij?

Wij maken werk van teksten voor de arbeidsmarkt. En niets anders dan dat. Voor Tekst is het enige tekstbureau dat zich 100% richt op teksten voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Dat maakt ons dé specialisten als het gaat om bijvoorbeeld vacatureteksten, testimonials, webteksten, hr-brieven en e-mailteksten. 

Op dinsdagen werken én lunchen we als team samen op onze moderne en goed bereikbare kantoorlocatie in Almere. De rest van de week kiezen we zelf waar we werken. We zijn een doodnormale platte organisatie waarin iedereen erg toegankelijk én welkom is. Samen voor het beste resultaat gaan is bij ons geen loze belofte. We krijgen en nemen de ruimte om onze talenten in de breedste zin te benutten en te ontwikkelen. 

Hier met die baan!

Ben jij onze lead tekstschrijver? Ja!? Dan neem je minimaal het volgende mee: 

 • zeker 7 jaar ervaring als senior tekstschrijver of copywriter. Het schrijven van vacatureteksten is hierbij een aantoonbaar deel (geweest) van je werk.
 • hbo-werk- en -denkniveau en een 10 voor Nederlands.
 • ervaring met het succesvol coachen van een team van (freelance) tekstschrijvers.
 • een ondernemende instelling met gevoel voor commercie.
 • de ambitie om elke dag nóg beter te worden in je vak.

Voor niets gaat alleen de zon op

Een parttimebaan als lead tekstschrijver voor 32 uur per week, waarin je je kan doorontwikkelen en doorgroeien. Daarnaast mag je (op basis van een fulltime dienstverband) rekenen op:

 • een brutomaandsalaris tussen € 3.525 en € 4.930, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • een telefoon en laptop.
 • opleidingsmogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • 24 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag.
 • gratis meelunchen op dinsdagen.
 • een ov-kaart of € 0,19 per km reiskostenvergoeding.
 • een pensioenregeling.
 • elk kwartaal een teambuildingdag, zo leer je je collega’s ook buiten de dagelijkse werkzaamheden om beter kennen.

Over jouw werktijden en werkplek: ook jij schuift natuurlijk de tweede werkdag van de week gezellig aan op kantoor in Almere. De vele (telefonische) intakes voor teksten én interne (online) overleggen plannen we op werkdagen. Verder werk je waar je wil en deels ook wanneer je wil. Zolang jij jouw deadlines haalt én kwaliteit levert is het goed.

Klim in je pen en solliciteer

Solliciteer voor vrijdag 22 juli waarbij je niet alleen je cv aan info@voortekst.nl stuurt, je vertelt ons ook wat er nóg beter kan aan deze vacaturetekst.

Wil je eerst meer informatie over de functie van lead tekstschrijver arbeidsmarktteksten? Mail ons via info@voortekst.nl of bel (085) 760 42 06.47 77. 

Onze sollicitatieprocedure

Een duurzame samenwerking vinden we belangrijk. Om te ontdekken of we voor elkaar gemaakt zijn kan je dit na je sollicitatie verwachten:

 1. Zien we een mogelijke match op basis van je cv en motivatie? Dan (video)bellen we kort om elkaar beter te leren kennen.
 2. Met een proefopdracht laat je zien dat schrijven echt jouw ding is.
 3. Tijdens een (video)interview vertel jij ons alles over jouw expertise, kennis en ervaring.
 4. We weten nu dat je het kan. Met een gesprek bij ons op kantoor willen we ontdekken of je bij ons past.
 5. Staan alle seinen op groen? Dan is het tijd voor jouw arbeidsvoorwaardengesprek en een referentiecheck.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kan je terecht bij Ghislaine Schiedon, office manager, via info@voortekst.nl of 06 – 29 41 32 95.