Vacature freelance copywriter.

“Om te beginnen is er maar 1 bal en die moet je dus hebben, maar waar het dus in wezen om gaat, is: wat doe je met die bal?”

– Johan Cruijff

Alleen maar finales

Als het tekstbureau voor teksten in de arbeidsmarkt gaan we alleen voor goud. Dat doen we met een vaste basisopstelling vanuit Lelystad (en nu even vanaf huis). Geregeld doen we een beroep op onze reservespelers. Omdat er een andere speltechniek nodig is of verlenging is. Die reservespelers zijn onze freelancer copywriters: zonder opwarming direct inzetbaar om te scoren.

Met een toenemend aantal ‘wedstrijden’ zoeken we per direct een freelance copywriter met scoringsdrang.

Settelen met een matige tekst? Geen denken aan. Jouw tactiek is om altijd de juiste invalshoek te vinden. Zo tackel je de clichés en scoor je de winnende punten. Strak binnen de deadline, want juist dat naderende fluitsignaal geeft jou extra adrenaline. Scoren in blessuretijd? Da’s een rode kaart.

En na de wedstrijd? Dan kan je genieten van de klanten die jou toejuichen voor het harde werk. Welke klanten dat zoal zijn? Denk bijvoorbeeld aan KPN, Jumbo, gemeente Amsterdam, Rabobank, en InHolland.

Zo scoor je punten:

 • flexibel inzetbaar. We weten vaak pas een dag van te voren of er plek is in de basisopstelling.
 • de béste en doeltreffendste vacatureteksten, webteksten, testimonials enzovoorts schrijven.
 • beschikbare doelgroependata inzetten om die ene ideale kandidaat met woorden te raken.
 • bellen met onze klanten om de kern van de vraag te ontdekken.
 • sparren met je (freelance) collega’s over synoniemen, invalshoeken en vakkennis.

Tenues in alle soorten en maten

Winnen doen we met z’n allen. Met sterspelers in het veld laten we onze specialiteiten zien in het schrijven, trainen en adviseren voor bijvoorbeeld Ahold Delhaize, KPN, Randstad, Achmea en NS.

Ons team bestaat uit spelers van alle soorten en maten in een eigen positie binnen de formatie. Jouw coach is onze senior copywriter.

Geen rode kaarten, wel:

 • afwisselende opdrachten.
 • kennisdeling.
 • van te voren duidelijkheid over de vergoeding.
 • af en toe een ‘wild’ bedrijfsuitje. Van een bbq mét karaoke tot een moorddiner zonder bloed.o.

(Wo)man of the match

Kansen laat je niet liggen. Sterker nog, je blijft scoren met jouw taalpurisme en eindeloze creativiteit. Schrijven doe je dan ook graag, goed en veel. De warming-up voor deze vacature begint met hbo-werk- en -denkniveau, gevolgd door:

 • bovengemiddeld schrijftalent.
 • (schrijf) ervaring in recruitment, hr of arbeidsmarktcommunicatie.

Het fluitsignaal is jouw deadline. En dat signaal mis je nooit.

Claim deze titel

Ben jij onze nieuwe sterspeler? Na een eerste selectie dagen we je uit met een proefopdracht (tegen kleine vergoeding). Schiet je raak dan neem je plaats op de reservebank en bellen we je zodra er een mooie opdracht is.