Copywriter arbeidsmarktcommunicatie (32 uur per week)

Mijn collega’s bij hét tekstbureau voor arbeidsmarktcommunicatie in Lelystad kunnen mij eigenlijk helemaal niet missen. Daarom hebben ze mij voor de onmogelijke taak gesteld om een kloon te zoeken. Van mijzelf. Iemand die blij wordt van een goedgevonden woordgrap, teksten schrijft die precies de juiste snaar raken én niet allergisch is voor hondenharen. Want terwijl jij schrijft voor de meest gave opdrachtgevers zoals KLM, ANWB, KPN en Lidl, ligt onze kantoorhond Tom aan je voeten.

Neem jij de pen over?

Natuurlijk zijn er niet 2 van mij, net zo min als dat er 2 van jou zijn. En dat is maar goed ook, want terwijl ik de sprong in het diepe waag en mij volledig stort op mijn eigen onderneming, neem jij de pen over. Op geheel eigen wijze. En misschien ook wel een beetje eigenwijs. Of zoals Loesje het zo mooi zegt: ‘Ik ben niet eigenwijs, ik ben zelf slim’. Die eigenwijze slimheid komt je goed van pas als je iedere vacaturetekst, websitetekst, interview of blog die van jouw toetsenbord rolt, een creatieve invalshoek geeft. Natuurlijk voorzien van een ijzersterke onderbouwing en advies op maat. Zo beargumenteer jij zonder blikken of blozen dat het benoemen van het salaris in een vacaturetekst een goed idee is. (Scroll maar even naar beneden, ik wacht wel). Ook adviseer je over de beste opbouw van een vacaturetekst of maak je het raamwerk waarmee je klanten zelf aan de slag kunnen. Heb je eenmaal de pen van me overgenomen, dan houd je die stevig vast terwijl je:

 • met de juiste woorden de juiste doelgroep bereikt. Recht in het hart.
 • streeft naar een zo laag mogelijke conversie. Ja, het staat er echt. Een lage conversie… én een hoge kwaliteit van sollicitaties.
 • van de ene deadline naar de andere sprint. Uiteraard zonder te struikelen over de hordes onderweg.
 • contact onderhoudt met klanten. Dit doe je telefonisch, per e-mail en soms ook face-to-face onder het genot van een kop koffie.
 • op de hoogte blijft van alle ins en outs op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie.

Voor Tekst, jouw nieuwe uitvalsbasis

En zoals gezegd hét tekstbureau voor arbeidsmarktcommunicatie. We adviseren, trainen en schrijven. Voor én bij werkgevers, intermediairs en jobmarketeers. Online en offline. Intern en extern. Voor authenticiteit en resultaat. Met plezier.

Met een bitterzoet gevoel sta ik mijn bureau aan je af, tegenover Henk, die je graag voorziet van tips of een woordgrap, net waar je behoefte aan hebt. Op rechts vind je de altijd vrolijke Marjolein en draai je je om dan zie je duizendpoot Dalinka druk bezig met een tekst of de projectplanning. Onze rots in de branding Maaike tref je hoogstwaarschijnlijk met een telefoon tegen haar oor, terwijl Jannika net met Nicol samen de deur uitgaat op weg naar een klant. En dat is alleen nog maar de harde kern, want daarnaast worden we ondersteund door een groep freelancers. De freelancers werken op afstand, het vaste clubje van 7 schrijft vanuit ons creatieve kantoor in Lelystad, nabij de A6.

Hier vind je dat salaris… én meer

 • maximaal € 2650 bruto per maand (op fulltime basis en in 1e instantie via payrolling).
 • een flexibele baan voor 32 uur verdeeld over 4 of 5 dagen per week. Een vaste thuiswerkdag op dinsdag of vrijdag is mogelijk.
 • een reiskostenvergoeding (5 tot 40 kilometer woon-werkafstand).
 • pensioenopbouw na een half jaar.
 • vakantiedagen en -geld.
 • goudeerlijke feedback, humor en heerlijke woordgrappen.
 • iedere maand een stoelmassage tijdens werktijd en dagelijks een gezellige lunch samen.

Taal is, zeg maar, echt jouw ding

Of het nu gaat om het uitschrijven van een testimonial of het maken van een origineel Sinterklaasgedicht, als echte taalwizzard schud jij iedere tekst moeiteloos uit je mouw. Ook ’t kofschip is voor jou gesneden koek. Je teksten verrassen, maar als het op het halen van deadlines aankomt, ben je uiterst betrouwbaar. Zo lever je de kwaliteit waar onze klanten op rekenen. Ook heb je:

 • een hbo-diploma op zak.
 • in ieder geval zo’n 2 jaar ervaring als copywriter of tekstschrijver, liefst opgedaan bij een bureau.
 • de gave om moeiteloos de USP voor iedere (vacature)tekst te achterhalen.
 • verstand van SEO.
 • een (t)huis op maximaal 40 kilometer afstand van Lelystad.

Claim die pen en dat bureau snel

Zorg jij ervoor dat mijn collega’s straks niet tegen een lege bureaustoel aan hoeven te kijken? Tover dan snel – en sowieso voor 20 april – een overtuigende sollicitatie uit jouw toetsenbord. Daarna kun je sowieso rekenen op een reactie. Met een beetje pech een afwijzing, met een goede cv en motivatie een schrijfuitdaging. Slaag je met vlag en wimpel voor deze case, dan zorgen wij voor de koffie. Jij voor de taart? Maar met alleen taart ben je er nog niet. Zijn we na (totaal) 3 gesprekken onverminderd enthousiast, dan zit jij binnenkort op mijn plek.

Nog vragen? Stel ze via nicol@voortekst.nl of bel/WhatsApp via 06 – 11 76 08 46.