Vacature copywriter arbeidsmarktcommunicatie

Glimlachen van oor tot oor als je van een woordenbrij een logisch verhaal weet te maken. Lachen om suffe woordgrappen. De competitie aangaan met 9 collega’s: wie roetsjt het snelst met z’n vingers over het toetsenbord? Debiteurenbeheerder Tom een aai over z’n bol geven. Wervende woorden vinden voor clubs als KLM, Achmea, KPN en Lidl. Je bent er maar druk mee als copywriter/tekstschrijver arbeidsmarktcommunicatie bij tekstbureau Voor Tekst in het pittoreske Lelystad.

Het is best hard werken
Achter elke vacaturetekst, websitetekst, elk interview of blog dat van jouw toetsenbord rolt, schuilt een ander verhaal. Elke tekst vraagt om een andere invalshoek. Heeft een andere schrijfwijzer. Kent een andere doelgroep. Beschikt over z’n eigen USP. Heeft een keiharde deadline. Jij levert die wervende tekst. Op tijd en voorzien van een ijzersterke onderbouwing en advies op maat. Zo beargumenteer jij zonder blikken of blozen dat het benoemen van het salaris in een vacaturetekst een goed idee is (scroll maar even naar beneden, ik wacht wel). Ook adviseer je over de beste opbouw van een tekst of maak je het raamwerk waarmee medewerkers bij clubs als Brunel, Rabobank of NS zelf aan de slag kunnen. Tussendoor pak je de trein, auto of telefoon om het contact met je klanten te onderhouden.

Voor Tekst, jouw nieuwe uitvalsbasis
Oftewel hét tekstbureau dat zich helemaal vastbijt in teksten voor arbeidsmarktcommunicatie. We adviseren, trainen en schrijven. Voor én bij werkgevers, intermediairs en jobmarketeers. Online en offline. Intern en extern. Voor authenticiteit en resultaat. Met plezier. Met een club van 9 vaste krachten en nog eens een harde kern freelancers die ons op afstand ondersteunen.

Als je filevrij komt aanrijden en je auto gratis voor de deur parkeert, is debiteurenbeheerder Tom de 1e die jou met zijn jongehondenmentaliteit enthousiast begroet. Dan tref je Henk, die je graag voorziet van tips of een woordgrap. Op rechts vind je de altijd vrolijke Marjolein en draai je je om dan zie je duizendpoot Dalinka druk bezig met een tekst of de projectplanning. Wat hoor je? Het zijn Betsy’s vliegensvlugge vingers die over het toetsenbord zoeven. Onze rots in de branding Maaike tref je hoogstwaarschijnlijk met een telefoon tegen haar oor, terwijl Jannika net met Nicol samen de deur uitgaat, op weg naar een klant. Van de 2 lege stoelen is er 1 voor onze nieuwe traffic manager Caroline gereserveerd én de andere voor jou?!

Hier vind je dat salaris… én meer

 • maximaal € 2.850 bruto per maand (op fulltime basis en in 1e instantie via payrolling).
 • een parttime baan voor zo’n 32 uur waarvan we de uren in overleg vaststellen.
 • een vaste thuiswerkdag op maandag, dinsdag of vrijdag.
 • € 0,19 cent per kilometer aan reiskostenvergoeding (10 tot 40 kilometer woon-werkafstand).
 • pensioenopbouw na een half jaar.
 • vakantiedagen en -geld.
 • goudeerlijke feedback, humor en heerlijke woordgrappen.
 • iedere maand een stoelmassage tijdens werktijd en dagelijks een gezellige lunch samen.
 • geregeld kennis opdoen en netwerken tijdens interne én externe bijeenkomsten (zoals de events van Recruiters United, Digitaal Werven, Emerce Recruitment, Werf& Live).

Taal is, zeg maar, echt jouw ding
Of het nu gaat om het uitschrijven van een testimonial of het maken van een origineel Sinterklaasgedicht, als echte taalwizzard schud jij iedere tekst moeiteloos uit je mouw. Ook ’t kofschip is voor jou gesneden koek. Je teksten verrassen: inhoudelijk en omdat ze ruim binnen de deadline bij de klant zijn. Ook heb je:

 • een hbo-diploma op zak.
 • sowieso zo’n 2 jaar ervaring als online copywriter of tekstschrijver, liefst opgedaan bij een bureau. Waardoor je ook:
  • de gave hebt om moeiteloos de USP voor iedere (vacature)tekst te achterhalen.
  • in de huid van de doelgroep kan kruipen. Niet letterlijk graag.
  • over SEO-kennis beschikt.
  • het hoofd koel houdt bij meerdere, strakke deadlines op een dag.

Claim die pen en dat bureau snel
Houd je wel van wat drukte? Draai jij je hand niet om voor een strakke deadline? Bijt jij je graag vast in arbeidsmarktcommunicatieteksten? Nu je toch in de ‘ja-modus’ zit: overtuig ons met jouw sollicitatie, zodat wij ook ‘ja’ tegen jou zeggen!

Tover snel – en sowieso voor 8 september – een overtuigende sollicitatie uit jouw toetsenbord. Sowieso krijg je onze reactie. Met een beetje pech een afwijzing, met een goede cv en motivatie een schrijfuitdaging. Slaag je met vlag en wimpel voor deze case, dan zorgen wij voor de koffie. Jij voor de taart?

Nog vragen?
Als ze gaan over de procedure, schakel met Maaike via maaike@voortekst.nl.
Als je vragen hebt over de functie-inhoud, stel die aan Nicol via nicol@voortekst.nl of bel/WhatsApp via 06 – 11 76 08 46.