Van school moest ik stage komen lopen bij iemand in mijn directe omgeving, zodat ik mee kon maken hoe het is om bij een bedrijf te werken. Ik koos voor het bedrijf Voor Tekst van mijn moeder, omdat zij in mijn directe omgeving valt. Hoe ik deze dag heb ervaren? Ik neem je mee…

Mijn moeder heeft een tekstbureau. Vroeger dacht ik dat bij tekstbureau Voor Tekst, het alleen maar ging om vacatureteksten. Maar het gaat om veel meer. Ik was natuurlijk al veel vaker op het kantoor geweest en ik vind het altijd super gezellig. Er zijn leuke mensen en er hangen inspirerende dingen aan de muur. En ook onze (kantoor) hond Tom was er vandaag.

In de ochtend lag er al een welkomstpakketje voor mij klaar en er werd wat uitgelegd over het soort werk dat ze hier doen.  Het verbaasde me dat ze veel meer doen dan alleen teksten schrijven. Ze doen research, kijken teksten na en mailen en bellen naar hun klanten. Trafficmanager Caroline en copywriter Marjolein vertelde mij hier van alles over.

Daarna ging ik aan de slag met Opvallende Vacatureteksten. Er is namelijk ook een Facebookpagina met Opvallende Vacatureteksten, waar ze grappige en hele goede teksten opzetten. Ze hebben er een website omheen gebouwd! Mijn moeder heeft me uitgelegd hoe ik de website aan kon passen, zodat ik die opvallende vacatures kon plaatsen. Ik heb er een stuk of 25 opgezet.

Tussendoor kwam er een sollicitant waarvoor ik de deur open deed en vervolgens koffie aan heb gegeven. Daarna was het tijd voor de lunch en heb ik de tafel gedekt. Het was gezellig en er was veel om over te praten.

Na de lunch legde adviseur arbeidsmarktcommunicatie Jannika mij uit hoe ik een blog het beste kon schijven. Ik heb mijn best gedaan en dit blog geschreven. Ook moest ik wat dingen klaarleggen voor een training en een paar andere, kleine dingetjes doen.

Ik ben nu klaar met mijn stage bij Voor Tekst. Het was heel leuk en ik heb veel geleerd. Na school ga ik niet naar een kantoor maar ga ik in de zorg werken, alsnog vond ik het heel interessant en leerzaam.

Marit Tadema
Klas 2

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *