September is voor werkzoekenden dé maand bij uitstek om een nieuwe baan te vinden. Uit cijfers van het CBS blijkt dat al sinds 2013 in het derde kwartaal de meeste vacatures worden vervuld. In 2016 werden in deze periode maar liefst 232.000 contracten ondertekend. Waarschijnlijk vertellen we jou hiermee niets nieuws, maar toch herinneren we je er graag even aan. Waarom deze periode zo populair is? Wij hebben wel een vermoeden…

Zoeken aan het zwembad

Eigenlijk is er een behoorlijk logische verklaring wáárom we deze trend vanaf 2013 zien. Het zoeken naar een baan met je telefoon of tablet is steeds makkelijker geworden. Overal is 3G, 4G of Wifi en dus zijn apps en mobiele sites overal te bereiken. Scrollend door de vacatures mis je zelfs vanaf je luie stoel aan het zwembad geen enkele vacature meer.

7 year itch

Jazeker, die bestaat. En niet alleen in relaties, maar misschien nog wel eerder in een baan. Na een heerlijke vakantie terugkeren in een baan waar je continu hetzelfde riedeltje moet doen. Een latent werkzoekende hakt de knoop sneller door en concludeert dat het tijd is voor wat anders. En die ‘itch’ hoeft echt niet pas na 7 jaar te komen…

Vers van de pers

Nieuw talent stroomt na de zomer rechtstreeks uit school de arbeidsmarkt op. En hoewel de meeste studenten eerst uitvoerig willen genieten van dat papiertje, komt september al snel dichterbij. Natuurlijk mogen ze nog even lanterfanten, reizen of misschien gaan bijverdienen om de studieschuld alvast af te betalen. Maar daarna is het toch echt tijd om een baan te vinden in de grote boze mensenwereld.

Achterstallig onderhoud

Nou ja, het is in de praktijk minder ernstig dan het klinkt. In ieder geval blijft er door de vakantie veel werk liggen of wordt het een en ander uitgesteld tot iedereen weer terug is. Dat is in recruitmentland niet anders. Dat kan te maken hebben met budgetten of gewoon omdat het praktischer is om nog even te wachten. Dus is het bij terugkomst flink gas geven om de vacatureteksten te (laten) schrijven en als een gek je marketing hierop in te richten.

Mocht je nou dit jaar de boot hebben gemist, omcirkel dan september met een rode stift op de wervingskalender van 2018. Begin al vroeg in het jaar met het uitstippelen van je strategie, zorg voor goede vacatureteksten en sleep dat talent binnen!


PS Kun je wel wat hulp gebruiken tijdens deze wervingsmaand? Upload in september een vacaturetekst en ontvang gratis tips, tricks én feedback van een gespecialiseerde vacaturetekstschrijver van Voor Tekst.

Dit blog rolde van het toetsenbord van Henk van der Draai. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *