Rond deze tijd hoor je het her en der: september is, naast januari, de topmaand als het gaat om aantallen vacatures. Maar is dat wel echt zo? Is het achterhaald, de waarheid of toch een mythe dat september van oudsher de vacature(tekst)maand is? Om dit voor eens en altijd duidelijk te krijgen, doken we – samen met Jobdigger – de data in.

Plons. Terwijl wij in de data duiken even de zogenaamde theorie achter de topdrukte qua aantallen vacatures in september: met zon, zee en strand als ‘voeding’ zetten veel vakantiegangers tijdens de vrije periode alles op een rij en besluiten hun leven drastisch te veranderen. Dit resulteert sowieso in een stijging in het zoekverkeer van werkzoekenden, bijvoorbeeld op Indeed. Zo zag deze vacaturezoekmachine in september 2017 een duidelijke piek met ruim 600.000 clicks op accountingvacatures .

Maar goed, dat het zoekverkeer van werkzoekenden toeneemt zegt niet dat er ook per se meer vacatures zijn in de septembermaand. Natuurlijk, als men na al dat geklik ook daadwerkelijk switcht, wordt de huidige baan naar alle waarschijnlijkheid weer een vacature, maar dat zou je dan pas weer 1 of 2 maanden later moeten merken.

Dus… hoe zit het nu met die vacatureaantallen en september als de ‘vacaturetekstmaand’? We nemen weer even een hap lucht en duiken in die data met Jobdigger.

Cijfers liegen nooit
Samen met Mirjam Warners van Jobdigger komen we weer bovendrijven. De buit is een schat aan data van de afgelopen 4 jaar. De data zijn omgezet in grafieken die het aantal vacatures helder in kaart brengen. En wat blijkt? Er zijn helemaal geen duidelijke pieken (meer) te zien in de maand september. Oké, in 2014 zie je wel een stijging in september in het aantal vacatures, maar de maanden erna zet die stijging gewoon door. De stijging lijkt verklaard te worden door de algehele oplopende trend van vacatureaantallen en is dus niet dé septemberpiek waar wij het altijd over hebben. Sterker nog, vorig jaar behoorde de maand september zelfs tot 1 van de maanden met de minste vacatures! En die 1 à 2 maanden daarna dan? Kijkend naar de laatste 4 jaar is daar ook geen stijgende lijn in te ontdekken.


Aantal vacatures bij directe werkgever
Bron: Jobdigger

Myth busted
De data zijn overduidelijk: september is dus niet (meer) bij uitstek de topmaand als het gaat om aantallen vacatures. Met Mirjam Warners van Jobdigger praten we er nog even over door en zij geeft aan: “Mijn gevoel zegt dat het door de krapte van de arbeidsmarkt veel dichter bij elkaar is komen te liggen, er is gewoon altijd een gigantische vraag naar personeel.

Turend naar de grafieken zie je inderdaad dat het verschil in maanden zeer klein is én het aantal vacatures gemiddeld over het jaar steeds hoger komt te liggen. In november 2014 lag de piek nog op 80.000 en in maart 2017 lag deze boven de 120.000!

Meer experts aan het woord
Cijfers liegen nooit, maar de goudeerlijke experts uit het recruitmentvak natuurlijk ook niet. Daarom hebben we toch nog even navraag gedaan in ons netwerk. Want als de cijfers ons laten zien dat september dus niet dé vacaturemaand is, hoe zit dat dan in de praktijk? Ervaren de recruitmentexperts wel of geen pieken? En zo ja, wanneer dan?

Glenn Wessels, adviseur en partner bij Brandmannen, sluit zich aan bij de uitspraak van Mirjam:

“Als online-recruitmentmarketingbureau ervaren wij geen echte pieken en dalen. Eigenlijk piekt het bij ons altijd wel. In deze tijd kun je jouw doelgroep namelijk altijd bereiken, óók als de kandidaat lekker op zijn of haar strandbedje ligt op het strand van Italië. De (social media)campagnes lopen dus gewoon door.

Hoewel we merken dat het aantal aanvragen redelijk stabiel is, kunnen we de laatste en eerste week van de maand wel drukker noemen. Zelf denken we dat dit onder andere met de opzegtermijn te maken heeft. En dat dit de momenten zijn waarop knopen worden doorgehakt om een vacature bij de doelgroep onder de aandacht te brengen. Dit hebben onze klanten ook wel bevestigd. De vraag naar gekwalificeerd personeel blijft onverminderd hoog. Ik denk dat veel organisaties het zich niet kunnen permitteren om lang te wachten met het starten van een campagne en het dus gewoon elk moment van het jaar doen.”

In de huidige arbeidsmarkt alleen maar pieken dus. Maar dat geldt toch niet voor elke branche? Er zijn toch ook branches waar ze juist wél pieken en dalen hebben? Dat bevestigt Tetske Melcher de Leeuw, recruitment business partner bij DHL:

“Voor de werving van onze bezorgers voor DHL Parcel ervaren wij in het jaar 2 duidelijke piekmomenten. Piek 1 in Q2 (in april en mei): we bereiden ons voor op een periode dat de consument nét even wat meer geld uitgeeft als het vakantiegeld op de rekening staat. Reden voor meer onlinebestellingen dus en voor ons zaak om die bestellingen netjes en op tijd te kunnen bezorgen. Ook willen onze bezorgers aansluitend op die periode graag genieten van een welverdiende vakantie en ook daar moeten we qua bezetting op anticiperen. Piek 2 in Q4 (in oktober en november): wij bereiden ons natuurlijk voor op de gekte die meestal vanaf black friday losbarst. Sinterklaas en kerst staan weer voor de deur, dus ook in die periode is onze website www.werkenbijdhl.nl dé plek om een leuke (bij)baan te vinden.” Voor DHL Parcel speelt de (zomer)vakantie dus wel een grote rol als het gaat om bezetting.

Sanne van Poortvliet, campaign manager bij VONQ, ziet ook dat de vakanties, vooral de weken ervoor, een rol spelen als het gaat om het uitzetten van vacatures:

“Als campaign manager bij VONQ sta ik veel in contact met onze klanten die hun vacatures via ons Job Marketing Platform uitzetten. Gedurende het jaar merk ik duidelijke pieken in het aantal afspraken dat met mij wordt ingepland. Dit heb ik naast het aantal job marketing-vacatures gelegd en de pieken komen overeen met de pieken in het aantal vacatures dat wordt uitgezet. Ook in mijn ogen lijkt september niet dé vacaturemaand. Gedurende het jaar zie ik eerder pieken in maanden die nét voor een vakantieperiode liggen zoals maart (voor de meivakantie) en mei en juni (voor de zomervakantie). Ik denk dat recruiters en hiring managers op dat moment de druk ervaren snel nog vacatures online te zetten voor ze op vakantie gaan. Of om juist ook de doelgroep te bereiken voor die op vakantie vertrekt. Ook zien we tegen het eind van het jaar een piek ontstaan rond oktober en december. De maanden januari en augustus laten duidelijk een daling zien, die je logischerwijs kunt leggen naast de feestdagen en de zomervakantie.”

September: de maand van de vacaturetekst?
We weten nu dus dat het vacaturegeweld gewoon lekker het hele jaar zijn gang gaat, met hier en daar nóg meer pieken, maar in ieder geval met weinig dalen. Ook verschilt het per branche waar de pieken liggen, dus van een algemene piek kunnen we niet spreken. Géén vacaturemaand dus, zoals we eerder ook zelf al beweerd hebben.

Maar misschien is het dan wél goed om 1 keer in het jaar stil te staan bij de kwaliteit van vacatureteksten. Want met al dat vacaturegeweld is een ijzersterke vacaturetekst natuurlijk jouw geheime wapen. Daarom roept tekstbureau Voor Tekst de septembermaand uit tot dé vacaturetekstmaand.

Om dit te vieren, kan je gratis jouw vacaturetekst laten checken* door een ervaren vacaturetekstschrijver. Deze vacaturetekst wordt kosteloos voorzien van feedback door een vacaturetekstschrijver. Wat gaat goed, wat kan nog beter? De praktische tips die worden gedeeld, maken het mogelijk dat je zelf eenvoudig jouw vacaturetekst kunt optimaliseren. Een vacaturetekst insturen voor een gratis check kan via: www.voortekst.nl/vacaturetekstcheck. *Elke organisatie kan 1 vacaturetekst insturen.

PS We zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar die pieken die jíj ervaart. Reageer en laat het ons weten!

Over de auteur

Dit blog is geschreven door Jannika Hagen, adviseur arbeidsmarktcommunicatie bij Voor Tekst en Nicol Tadema, directeur Voor Tekst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *