Interne communicatie bij reorganisatie.

Een krimpende economie, klandizie die afneemt en/of de personele huishouding gaat flink op de schop. Wat de reden ook is: een reorganisatie is onvermijdelijk. Een hectische tijd voor jouw organisatie is aangebroken waarbij er vooral veel extra werk op het bordje van recruitment/hr komt te liggen. En omdat onrust en onzekerheid bij medewerkers de boventoon voeren, ligt elke vorm van communicatie onder een vergrootglas.

Wij ontzorgen

Tijdens een reorganisatie komt er veel op je af. Als je dan kunt vertrouwen op een sterke samenwerkingspartner is dat wel zo fijn. Komt dat even goed uit. Wij kunnen jou helpen om de piek in de workload af te vlakken. Wij ontzorgen door goede interne communicatie te creëren tijdens de reorganisatie.

Meer dan vacatureteksten

Natuurlijk schrijven we vacatureteksten. We buigen functieprofielen om naar duidelijke interne vacatureteksten. Maar goede interne communicatie bij een reorganisatie gaat verder dan vacatureteksten.

Het is essentieel dat je iedereen op de juiste wijze informeert over de aanstaande veranderingen. Boventallige collega’s die weggaan en ook collega’s die blijven, zitten vol vragen over de reorganisatie. Wij helpen je om transparant, concreet en vooral menselijk te communiceren naar boventallige medewerkers en zittend personeel. Dus naast het ombuigen van functieprofielen naar interne vacatureteksten, ondersteunen we ook bij andere communicatie rond de reorganisaties van bedrijven. Een e-mail naar boventallige medewerkers, een informatieve tekst op intranet of een afwijzing naar kandidaten als een interne sollicitatie niet is gelukt.

Onze specialisten slaan de juiste toon aan en helpen mee om de communicatie bij een reorganisatie in goede banen te leiden. Snel, betrokken, duidelijk en vooral ontzorgend voor elke recruitment-/HR-afdeling.

Brandende vragen of interesse in interne communicatieteksten bij reorganisatie?

Maak van je hart geen moordkuil en bel ons direct via 0320 - 72 29 92 of laat ons jou bellen.