oranjeDe solidariteit van enkele weken geleden heeft plaatsgemaakt voor solisme. Oranje slingers die eerder gezamenlijk en enthousiast werden opgehangen in de straten, worden nu in eenzaamheid, stilte en droefheid weer neergehaald. Nederland is in rouw. Een penaltyreeks van gisteren maakte een eind aan al onze illusies, feestplannen voor 13 juli worden geannuleerd, op de vrijgemaakte schouw van Van Gaal kan nu een vaas met anjers geplaatst worden. Het is over, de droom van oranje en daarmee de droom van voetballiefhebbend Nederland.

Het waren vier fantastische weken

Vrijdag de 13e zal nooit meer bekend staan als ongeluksdag maar als de dag dat Nederland het Spaanse elftal genadeloos versloeg met 1-5. Australie- Nederland zorgde voor meer spanning met de 2-3 eindstand. Nederland – Chili werd 2-0. En toen Nederland – Mexico, een van de weinige achtste finales zonder verlenging zodat ‘onze jongens’ enigszins fit op het veld tegen Costa Rica verschenen. De gouden wissel van Van Gaal gaat de boeken in en alhoewel ik geen krullend haar heb, zal ik uit eerbetoon vanaf nu altijd mijn haar wassen met de shampoo van Andrélon, Perfecte Krul.

Woensdag 9 juli 2014

In ons hoofd al bij de finale tegen Duitsland. Dat we eerst nog even van Argentinië moeten winnen lijkt te worden vergeten. Kinderen mogen opblijven met de zege van Van Gaal. Het wonder van Lourdes is erbij, Van Persie heeft zijn buikgriep verslagen, Robben is nog steeds heel en Cilessen’s groene keepersoutfit lijkt een camouflagepak. Vlaar speelt de wedstrijd van z’n leven. Huntelaar, de ijzeren penaltynemer is ingebracht door goeroe Van Gaal.Het heeft niet mogen baten, ons oranjesprookje eindigt in deceptie. De HupHollandHamsters kunnen terug in hun kooien, de Juichpakken in de uitverkoop, de WKaassouflés terug in de vriezer en ‘onze jongens’ kunnen worden onthaald op Schiphol. Oranje bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *