Case Naturalis: vindbare vacatureteksten.

Meer focus op de doelgroep en betere respons dankzij Voor Tekst.

Case Naturalis: vindbare vacatureteksten.

Vindbare vacatureteksten die aansluiten op de doelgroep én werven.

“Met kleine aanpassingen in de vacaturetekst kan je al zoveel bereiken”.
“Als recruiter en groot liefhebber van taal volgde ik Voor Tekst al een tijd op Twitter en had ik het boek ‘Werven met Woorden’ al in mijn bezit. Ik zag dat Voor Tekst ook trainingen geeft en dacht: dat is iets voor mij. Zo gezegd, zo gedaan, want in januari 2018 volgde ik de basistraining ‘Vacatureteksten schrijven’, de kennissessie ‘Vacature-intake’ en de training ‘Onderscheidende vacatureteksten schrijven’
Een goed leesbare tekst schrijven kon ik al. Maar hoe schrijf je een vacaturetekst zo dat hij goed vindbaar is, aansluit op je doelgroep en dat de eisen in je functieprofiel echt inhoud krijgen, terwijl je tekst toch wervend blijft? Daar lag voor mij de uitdaging. Ik had vooral behoefte aan praktische handvatten en die heb ik voor de volle 100% gekregen.
“Trainingen in een prettige sfeer en vol enthousiasme gegeven”
In een prettige sfeer en vol enthousiasme vertellen de 3 verschillende trainers bij de 3 trainingen over het schrijven van vacatures en dit heb ik als heel positief ervaren. In mijn eigen teksten neem ik nu passages op die ik eigenlijk als vanzelfsprekend beschouwde. Tijdens de trainingen heb ik geleerd dat ze wel degelijk van toegevoegde waarde kunnen zijn. Voorheen schreef ik nooit dat je als medewerker gratis naar de dierentuin kon gaan, over de sfeer van de organisatie en ook niet over de bereikbaarheid van de locatie. Ik kreeg tijdens een van de trainingen de tip om niet slechts te zeggen dat je werkt op loopafstand van het station Leiden, maar ook expliciet de goede bereikbaarheid vanuit andere Randstadsteden te benoemen. Sinds ik dat doe, neemt de respons flink toe. Een echte eyeopener was voor mij de waarde van een goede vacature-intake. Voorheen zag ik een intake als iets dat vooral tijd kostte. Nu zie ik in dat een intake de basis is voor een goede tekst en dat het je later in het proces veel tijd scheelt.
“Sinds ik de bereikbaarheid anders omschrijf, neemt de respons flink toe”
Ik raad de trainingen van Voor Tekst aan omdat je met kleine aanpassingen zoals de voorbeelden hierboven, al zoveel kunt bereiken. In de training leer je hoe je creativiteit kunt bevorderen, hoe je een goede intake houdt en hoe je met algemeen beschikbare hulpmiddelen doelgroepgericht kunt schrijven. Voor Tekst onderscheidt zich door zijn vacatureteksten, maar ook met trainingen van andere partijen.”