De vacature-intake. Het ondergeschoven kindje in recruitmentland. En dat is zonde, want iedereen weet toch dat een goed begin het halve werk is? Voor vacatureteksten geldt dit ook: zonder goede vacature-intake, géén goede vacaturetekst. En dat is precies waar de kennissessie van afgelopen dinsdag bij Voor Tekst om draaide.

Trainster Ellen van Dieren mocht tijdens de kennissessie ‘Vacature-intake voor de vacaturetekst’ 7 deelnemers enthousiasmeren en inspireren. En als nieuw teamlid van Voor Tekst wilde ik deze sessie natuurlijk niet missen.

De andere deelnemers kwamen van verschillende organisaties. Zij zijn actief bij een bureau of vervullen een corporate functie. Wat mij opviel was dat – ondanks de verschillende rollen – de deelnemers met dezelfde vragen worstelden:

  • Hoe laat ik de intake zo effectief mogelijk verlopen?
  • Hoe zorg ik dat ik niet vastloop als de vacaturehouder niet zo’n prater is?
  • Welke vragen stel ik om net die informatie te krijgen waardoor ik een onderscheidende vacaturetekst kan schrijven?
  • Welke opbouw moet mijn intake hebben?

En het leuke aan een kennissessie is dat je samen met je vakgenoten hierover kunt sparren. Je hoort van je concullega’s waar zij mee bezig zijn, hoe zij de intakes oppakken binnen de organisatie en welke manieren goed voor hen werken. Voeg daar dan nog eens de kennis en het enthousiasme van trainster Ellen van Dieren aan toe en de vacature-intake kent geen geheimen meer voor jou.  Zeker niet als je handige tips krijgt zoals het vacature-intakemodel.

Na de kennissessie werden we getrakteerd op een overheerlijke lunch en uiteraard nog meer recruitmentpraat. Om vervolgens met een bak inspiratie weer naar kantoor te gaan. En volgens mij is de vacature-intake voor de deelnemers (inclusief mijzelf) na deze sessie niet meer alleen het halve werk, maar vooral ook het leuke werk.


Dit blog rolde van het toetsenbord van Jannika Hagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *