qassa logoMoneyMiljonair heet vanaf 1 september Qassa. Leden van het online spaarprogramma sparen dan geen Parels meer, maar Qoins. Met de naamswijziging wil Qassa zijn internationalisering kracht bij zetten.

Qassa
Sander Rietbergen, CEO van Qassa: “Het gaat internationaal gezien zo goed, dat we toe waren aan één internationale naam voor al onze activiteiten.” Tot nu toe had Qassa voor elk land een merknaam in de eigen taal, zoals MoneyMiljonair voor Nederland, MoneyMillionnaire voor Frankrijk en MoneyMilioner voor Polen.

We hebben gekozen voor een korte, krachtige merknaam zonder concrete betekenis, die in ieder land gebruikt kan worden“, vertelt Rietbergen. Qassa, een naam die het bedrijf samen met een namenonderzoeksbureau ontwikkelde, sprak daarom volgens hem direct aan. Het toeval wil dat met de nieuwe naam het online spaarprogramma een link houdt met thuisland Nederland, via het Nederlandse woord ‘kassa’. Rietbergen: “Hiermee blijven onze wortels zichtbaar.”

Veranderingen
De naamswijziging met bijbehorend nieuw logo en webadres (www.qassa.nl voor Nederland) is overigens het enige dat verandert aan Qassa. Rietbergen: “De dienstverlening blijft hetzelfde. De naamswijziging biedt ons de kans om een internationaal merk te creëren.”

Qassa, opgericht in 2000,is sinds 2009 actief in het buitenland en heeft daarna haar internationale aanwezigheid in snel tempo vergroot naar acht landen (Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Polen, Italië en op zeer korte termijn Turkije). Volgend jaar komt daar nog een aantal landen bij. Qassa onderzoekt nog welke dit worden.

Over Qassa
Qassa is een online spaarprogramma. Bedrijven kunnen adverteren bij Qassa en advertentiemails laten sturen. Door te klikken op links in die emails verdienen leden Qoins, en daarmee geld. Daarnaast kunnen ze meedoen aan prijsvragen, acties en onderzoeken voor extra Qoins. Wie nog meer Qoins wil verdienen, doet zijn aankopen via Qassa bij één van de ruim tweeduizend aangesloten webwinkels. Qassa werd opgericht in 2000 en is actief in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Polen, Italië en op zeer korte termijn Turkije. Bij het bedrijf werken ruim 40 medewerkers, allemaal op het kantoor in Zeewolde. Tot en met 31 augustus was Qassa in Nederland bekend onder de naam MoneyMiljonair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *