otys phoenixDe teller staat op 0:00, de middag is net begonnen en  bij binnenkomst van Central Studio’s zoekt menig recruitment- en HR professional nog even snel z’n e-ticket op de smartphone op. Er hangt een geweldige vibe, zo een die je alleen op recruitmentevents vindt.

downloadEn zoals gebruikelijk op recruitmentevents is het een ‘ons kent ons’ en start ook hier het programma later dan gepland, dus ik neem nog een kopje koffie. Mijn oog valt op een knalrode sportwagen, er wordt mij ingefluisterd dat dit het grootste voorbeeld is van OTYS Phoenix als mobiel device. Ben benieuwd.

What’s happening

In de wandelgangen van recruitment Nederland wordt er al even gespeculeerd over wat Phoenix dan wel niet is. Ja, ja een langlevende vogel uit de Griekse mythologie die cyclisch wordt herboren. Maar OTYS Phoenix? Pas aan het einde van de middag onthult Jorrit Blok, CEO & Founder van OTYS, dit nieuwe multi-platform systeem met vernieuwde interface en waanzinnige features die –zo wordt gezegd- vernieuwend zijn voor de recruitmentmarkt. Omdat alle gave events op één dag worden gepland, en zelfs ik niet op twee plekken tegelijkertijd kan zijn, ga ik die onthulling missen. Maar wat ik wel meekrijg is de eerste helft van dit -op het eerste gezicht- topevent.

Muziek, rook en koplampen

Met het nodige spektakel wordt Jörgen Raymann in een OTYS cabrio het podium opgereden. Speciaal voor de gelegenheid heeft de dagvoorzitter zich in een maatpak, inclusief geblokte stropdas, gehesen.

Terwijl Jörgen aangeeft dat hij met online en zijn laptop net zo veel (of weinig) heeft als met zijn vrouw – een keer per week geven ze elkaar een update – belooft dit een inhoudelijk dagvoorzitterschap te zijn. Not. Maar wel een humoristisch voorzitterschap. Jörgen heeft de lachers in de zeer goed gevulde zaal op zijn hand.

Cloud

Nadat Jörgen Raymann de middag flitsend heeft geopend, is het podium voor Thijs Feryn van Unitt, Door Jörgen wordt Thijs aangekondigd als evangelist en Johannes de Doper , zelf noemt Thijs zichzelf een ICT’er en ‘dus’ een nerd. Thijs belooft te vertellen over eenhoorntjes, wolkjes en sterretjes maar lijkt het te houden bij de zin ‘de cloud is niets meer en minder dan het internet’. Een korte presentatie, maar meer is het niet. Of toch wel. Met zijn gezellige Belgische tongval vertelt Thijs met de nodige humor over de link tussen stofzuigen en de cloud, en tussen vergif en het ‘pay as you go’- betaalmodel. Ook komt de oom van zijn vrouw, de melkboer in beeld.

Skyhigh

download (1)Dat ik vroegtijdig moet vertrekken en dat het plenaire deel later begon, is geen goede combinatie. Ik moet vliegen om later zelf te spreken op het CoNetwerk Event. De lat ligt skyhigh, het event van OTYS was top verzorgd met een geweldige ambiance en indrukwekkende sprekers. Mijn voortijdig vertrek betekent ook dat ik de daadwerkelijke onthulling van multi-platform systeem OTYS Phoenix moet missen. Balen. Maar gelukkig is er als troost een goodiebag, waar we gisteren via social media al lekker voor werden gemaakt.. Dus first thing first en eerst eens kijken of ik die gave goodiebag kan bemachtigen. Yes, gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *