Het merendeel van de Nederlandse websites in de reisbranche heeft een laadtijd van meer dan 1,5 seconde, zo blijkt uit onderzoek van internetbureau WebFlight. Dat is veel hoger dan de wenselijke laadtijd van 0,8 seconde.

WebFlight verrichtte onderzoek onder 86 websites in de reisbranche. De laadtijd van de websites werd gemeten via Pingdom Tools. De uitkomst toont aan dat geen van de 86 reiswebsites de wenselijke laadtijd van 0,8 seconden behaalt. De website van Holidayspot scoort het best, deze site verschijnt binnen 0,646 seconden volledig geladen in het beeldscherm. De website van VakantieStunt.nl sluit de rij, met een laadtijd van 7,14 seconden. De gemiddelde laadtijd van alle onderzochte reiswebsites is 2,5 seconden.

In het kader van de actie Make the web faster heeft Google aangegeven dat de laadtijd een belangrijke factor is bij het beoordelen van webpagina’s. Dit betekent dat de laadtijd mede bepalend is voor de positie in de Google-zoekresultaten. Bij een laadtijd van 1 seconde en hoger kan de conversie dalen met 7 procent.

Persbericht Webflight - Snelheid websites reisbranche ver onder de maat - 15 9 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *