Kandidaat bewegen en bereiken met data.

25 januari 2019

Nicol Tadema

Algemeen directeur

arbeidsmarktcommunicatie


Juist nu er een war for talent gaande is, is het essentieel om de juiste verkoopargumenten in de strijd te gooien. Zo ‘verkoop’ je jouw vacature in deze krappe arbeidsmarkt aan de droomkandidaat. Makkelijker gezegd dan gedaan, de ene doelgroep loopt misschien wel warm voor een goed salaris, bij de ander telt een acceptabele werkdruk mee bij de baankeuze. Hoe weet je welke verkoopargumenten jij kunt inzetten om jouw droomkandidaat te bereiken en te bewegen?

Een logische vraag waarvoor het antwoord soms lastig te achterhalen is. Zeker als je zoals bij Voor Tekst ontzettend veel wervende teksten schrijft, voor zeer uiteenlopende functies, in diverse branches en regio’s en op allerlei niveaus. Het is een utopie om te denken dat je dan van elke doelgroep de pullfactoren kunt weten. Daarom leunden we eerder al op de data van de VacatureVerbeteraar. Deze online tool geeft onder andere inzicht in de beweegmotieven per doelgroep. Maar goed, bij Voor Tekst willen we altijd meer en dat vonden we onlangs bij het DoelgroepenDashboard (net als de VacatureVerbeteraar- ontwikkeld door Jobdigger en Intelligence Group).

Naast inzicht in de beweegmotieven vinden we in het DoelgroepenDashboard ontzettend veel meer doelgroepinformatie. Het enige dat wij hoeven te doen is het invullen van een functienaam, en binnen luttele seconden verschijnen er bergen actuele data over de doelgroep en de markt waarin men zich beweegt. Zelfs op ervarings-, branche- en regioniveau. Wat voor data zoal? Nou, wat niet, maar om je enigszins een beeld te geven, denk aan doelgroepdata omtrent de man-/vrouw-verhouding, het percentage actief-, latent- en niet-werkzoekenden, suggesties voor de functienaam, informatie over hobby’s en de gemiddelde leeftijd. Stuk voor stuk aspecten die wij feilloos kunnen doorvertalen in wervende teksten, die we dus echt op de het lijf van de betreffende doelgroep kunnen schrijven. Kortom: ideaal om de droomkandidaat te bereiken én in beweging te krijgen.

Meer weten over hoe wij DoelgroepenDashboard inzetten om jouw droomkandidaat te bereiken én in beweging te krijgen? Bel (0320) 722 992 of laat hier een bericht achter dan bellen we jou.