Begin december sprong ik na een goed sollicitatiegesprek met Nicol vol inspiratie weer mijn auto in. Om er een paar weken later met nóg meer inspiratie wéér in te springen, want mijn eerste werkdag bij Voor Tekst was een feit.Er was alleen een verschil met die dag begin december: mijn achternaam. 22 december ben ik namelijk getrouwd met mijn grote liefde, dus 8 januari arriveerde ik bij Voor Tekst met een nieuwe achternaam en een nog goed gevulde zak witbrood.

Maar gelukkig hield mijn roze wolk hier niet op. Een roze koffiekopje – met koffie uit een roze koffieapparaat – stond al voor mij klaar. En omdat mijn bureaustoel pas de volgende dag zou komen, ook een mooie roze stoel. Wat heeft een vrouw nog meer nodig?

In mijn nieuwe rol als adviseur arbeidsmarktcommunicatie is mijn agenda meteen goed gevuld met afspraken en opdrachten. Vacature- en websiteteksten schrijven, afspraken bij toffe klanten, offertes opstellen, trainingen bijwonen en de nieuwjaarsbijeenkomst van Recruiters United… Mijn eerste weken heb ik mij geen moment verveeld. Sterker nog: ik heb meer energie dan ooit. Want wat is er nou leuker dan werkgevers in de spotlight zetten en hen onder de aandacht brengen van talent? En dat allemaal door middel van tekst. En het leuke is, bij Voor Tekst is tekst zo veel meer dan alleen een paar woorden. Het gaat om het creëren van een beleving, luisteren naar je doelgroep en mensen in beweging krijgen. En daar word ik meer dan blij van. Vacatures en arbeidsmarktcommunicatie verdienen gewoon een beetje meer liefde en aandacht. En met een achtergrond in recruitment en organisatiepsychologie en een grote interesse in marketing en alles wat mensen drijft, kan ik hier helemaal mijn ei kwijt. Dat ik daarbij elke dag mag leren van ‘het schrijfmeisje van recruitment Nederland’ Nicol, is een dikke vette plus.

Kortom, na een maand bij Voor Tekst denk ik dat je wel kunt zeggen dat ik een nieuwe lievelingskleur heb.


Tot zo ver het avontuur van Jannika Hagen, adviseur arbeidsmarktcommunicatie bij Voor Tekst. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *