Trek die stoute schoenen aan.

26 juli 2019

Iris Wright

Adviseur arbeidsmarktcommunicatie & copywriter

arbeidsmarktcommunicatie


Wat doe je als je 100% zeker weet dat je niet meer op je plek zit bij je huidige werkgever? Precies. Je zoekt verder. Na bijna 2 jaar te hebben gewerkt bij Maandag® Onderwijs was het voor mij tijd om door te groeien. Iets nieuws, iets waar ik veel nieuwe dingen kan leren binnen arbeidsmarktcommunicatie. Maar waar?

Menig mens die mij kent weet: als ik iets wil bereiken, dan ga ik er ook voor. Linksom of rechtsom, ik kom er wel. Zo ben ik destijds heel old-school weer de boeken ingedoken. Bol.com moet erg gelukkig met mij zijn geweest, aangezien ik een flinke bestelling bij ze had achtergelaten. Waaronder het boek Werven met woorden van Nicol. Ik heb dit boek verslonden alsof mijn leven ervan afhing. Oké… misschien een beetje té dramatisch, maar you get the point. Voor ik het wist had ik het telefoonnummer ingetypt om Voor Tekst te bellen. En met resultaat, want ik zit hier alweer 2 (!) maanden als copywriter en marketeer.

Kom maar op met die arbeidsmarktcommunicatie!

De afgelopen 8 weken ben ik helemaal ondergedompeld in de arbeidsmarktcommunicatie. Ik laat mijn creatieve brein gaan over de meest uiteenlopende teksten binnen dit vakgebied. Van het schrijven van een vacaturetekst voor NS of een blog voor Achmea tot een testimonial voor Lidl. Er komt ontzettend veel voorbij. En dat is nog niet alles. Naast het schrijven van teksten liet ik mijn toetsenbord even aan z’n lot over om een event te bezoeken. Zo sloot ik aan bij hét Bureaurecruitment Event en een paar dagen later bij een break-outsessie van Tony’s Chocolonely tijdens het Werf& Live 2019 event.

Als kers op de taart mocht ik mijn bevindingen ook nog eens omzetten in een tof blog voor op de website van Werf& en Recruiters United. Alsof dit allemaal nog niet genoeg was, kreeg ik ook nog de taak om Nicol en Luuk van Neerven (van Joboti) te interviewen voor een blog over chatbots. Wat nog meer? Heerlijk sparren over het onderwijs tijdens de EVP-sessie van Porteum! Divers, creatief én inspirerend. Wat heb ik toch een prachtig vak.

De wondere wereld van (online) marketing

Naast mijn taken als copywriter nam ik een duik in de wondere wereld van de (online) marketing bij Voor Tekst. Samen met Jamie-Lee plaats ik allerlei content-items op onze Facebook-, Instagram-, LinkedIn- en Twitterpagina. Heerlijk om zo divers bezig te zijn, dat geeft energie. De eerste stappen zijn nu gezet, tijd om nog meer (kilo)meters te maken.

Het geniale team

Tot slot wil ik het graag nog even hebben over ons team. Wat een geniale mensen! Ze zijn niet alleen briljant in het schrijven van teksten, ze komen ook nog eens met de beste woordgrappen over tafel. Naast het harde werk doen we veel leuke dingen, zoals de teambuildingdag, de zomerse barbecue of de fijne maandelijkse stoelmassage. Puur genieten!

Kansen moet je zelf creëren en aangrijpen. Ik kan het iedereen aanraden: durf de stap te zetten om verder te groeien!