Van een vacaturetekst worden zo'n 252 woorden gelezenDe gemiddelde lezer haalt zo’n 240 woorden per minuut. Als ik afga op het onderzoek van The Ladders, wordt er dan van elke vacaturetekst 252 woorden gelezen.

Geprikkeld door dit onderzoek zocht ik naar cijfers waarin het gemiddeld aantal woorden per vacaturetekst worden vermeld. Een steekproef onder vacatures bij 5 van de grootste werkgever van ons land geeft het volgende beeld:

Werkgever Aantal woorden
Ministerie van Defensie 719
Politie 648
ING 745
Rabobank 466
KPN  666
Post.nl 390

Auw

Afgaand op bovenstaande cijfers zit een gemiddelde vacaturetekst dus net boven de 600 woorden. Wat weer betekent dat dus slechts 40% van een ‘gemiddelde’ vacaturetekst wordt gelezen. Da’s niet veel. En pijnlijk voor mij als ‘die-hard’ fan en promotor van de vacaturetekst. Als vacaturetekstschrijver die gemiddeld 5.400 seconden aan elke vacaturetekst spendeert.

Eyetracking

hoe wordt een vacaturetekst gelezen - onderzoek laddersHet onderzoek van The Ladders is gebaseerd op eyetracking technologie. Al scannend besluit iemand binnen 49,7 seconden dat de vacature ongeschikt is. En een vacature die het keurmerk ‘interessant’ ontvangt, krijgt 76,6 seconden van de lezersaandacht. Da’s mooi, want dat betekent dat je 380 woorden de ruimte hebt om de passende kandidaat voor je te winnen. Dat biedt perspectief.

Felrood

De onderzoekers van The Ladders vertellen dat functie-inhoud, het bedrijfsprofiel en de arbeidsvoorwaarden de meeste aandacht krijgen. Ik kijk er anders naar. Met in mijn achterhoofd andere (diepgaandere) eyetracking onderzoeken voor websites en het beeld van dit onderzoek voor ogen, zie ik bovenaan een felrood gebied, de zogenaamde bovenste lijn van het F-patroon oftewel de ideale ruimte waar hét moet gebeuren.

Elk vacature verdient een vliegende start

Een intro is hét middel om de aandacht van de ideale kandidaat vast te houden en om te zetten naar een sollicitatie. Vat de vacature samen in één, maximaal twee alinea’s en grijp de aandacht binnen enkele seconden met zo’n 50 woorden.

Hoe? Inlevingsvermogen is key: ga op de stoel van de ideale kandidaat zitten. Mix dat met kennis van de vacature en werkgever, enig schrijftalent en:

  • vermeld de Unique Selling Points van de vacature
  • verricht subtiele doch scherpe preselectie
  • prikkel de doelgroep om verder te lezen

Met een vliegende start in je vacaturetekst worden jouw 5.400 schrijfseconden beloond met de hoofdprijs: de allerbeste kandidaat voor de vacature. Alvast gefeliciteerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *