Voor het eerst in 3 jaar daalt het aantal online geplaatste ICT-vacatures. Reden tot paniek? Moeten de alarmbellen al gaan rinkelen? Naar de reden van deze vacaturedaling kun je alleen maar gissen. Allereerst zal de afgelopen vakantieperiode bij deze vacaturedaling in het derde kwartaal van 2017 zeker een rol spelen. De zomer was een periode waarin beduidend minder ICT-vacatures online zijn gezet. En buiten dat: de vraag naar ICT-personeel is zo groot en het aanbod zo klein, dat bedrijven waarschijnlijk niet eens meer moeite doen om een vacature online te zetten. Is dat slim?

Nee, zeker niet. Juist met je vacaturetekst kun je laten zien wat je als organisatie te bieden hebt. Met een goede en aantrekkelijke ICT-vacaturetekst bereik je je – latent en actief werkzoekende – doelgroep, spreek je deze aan én zet je ze aan tot actie. En dan is het toch gek dat er zo weinig aantrekkelijke vacatureteksten te vinden zijn. Ook bij een doelgroep die uit schaarse ICT’ers bestaat, wordt er vaak maar weinig aandacht aan de vacaturetekst besteed. Een gemiste kans. Maar hoe zet je zo’n aantrekkelijke vacaturetekst die jouw ICT-doelgroep aanspreekt op papier? Zo’n vacaturetekst waarmee je de aandacht van die schaarse ICT’er trekt?

Een wereld van verschil

Allereerst door te bedenken dat dé ICT-er niet bestaat. Je hebt developers, designers, beheerders, consultants, architecten, security specialisten, testers: het zijn allemaal ICT’ers, maar ze doen ze ‘net even’ iets anders. Tussen een systeembeheerder en een webdesigner zit een wereld van verschil. Als het gaat om de werkzaamheden, maar ook in de manier waarop je beide doelgroepen aanspreekt en verleidt. En bovenal: ICT’ers zijn mensen. Mensen waarvan 80% de keuze voor hun nieuwe werkgever maakt op emotie. Als je dus weet wíé je zoekt, speel in op die emotie met je ICT-vacaturetekst!

Een systeembeheerder wordt bijvoorbeeld dolgelukkig van een gigantisch serverpark, terwijl je een webdesigner ’s nachts wakker kan maken om een prachtige website te ontwerpen, die door miljoenen mensen gebruikt gaat worden. En vindt een webdesigner uitdagend werk, een reiskostenvergoeding, veel vrije tijd en een pensioenregeling belangrijk, een systeembeheerder verleid je juist door in je vacaturetekst in te gaan op de inhoud van de functie en door arbeidsvoorwaarden te benoemen zoals een 13e maand, thuiswerkmogelijkheden en – als het even kan – een vast contract. (Bron: Doelgroepdashboard, Intelligence Group).

Door gebruik te maken van tools als het Doelgroepdashboard of te googlen op je doelgroep, ontdek je wat je doelgroep belangrijk vindt. Vindt een webdesigner uitdagend werk belangrijk, dan beschrijf je dat goed in je vacaturetekst. Laat zien wat de kandidaat gaat doen zodra hij of zij wordt aangenomen. Benoem concreet wat de functie inhoudt en verval niet in clichés. Vertel over projecten die net zijn afgerond of binnenkort van start gaan. Zo schrijf je een ICT-vacaturetekst waarmee jouw vacature zich onderscheidt van de vele vacatures die er zijn. En da’s mooi meegenomen als je je realiseert dat in het 3e kwartaal van 2017 toch nog 52.231 ICT-vacatures online werden gepubliceerd.

Spreek de taal van je doelgroep

Wil je echt doel treffen met een vacaturetekst, ga dan het gesprek aan met de ICT’ers die de rol vervullen waar jij een tekst voor gaat schrijven. Zorg dat je weet wat er binnen jouw bedrijf leeft onder de ICT’ers. Maak een afspraak, of knoop een gesprek aan bij het koffiezet- of kopieerapparaat. Vraag wat hun ICT-functie in jouw bedrijf zo aantrekkelijk maakt. En als je het antwoord niet begrijpt, vraag dan door. Zodat je een goed en kloppend beeld krijgt van de baan. Zorg dat je hun vakjargon begrijpt en doseer de termen in de juiste hoeveelheden. De vacature moet namelijk te begrijpen zijn door de kandidaat, maar ook door mensen in zijn omgeving die hem op de vacature kunnen wijzen.

Vraag vooral ook wat voor persoon de nieuwe collega moet zijn. Welke eigenschappen zijn zeer welkom in het team? Zorg dat je een goed beeld hebt van de ideale kandidaat met al zijn vaardigheden en kennis, zowel op inhoudelijk als op sociaal vlak. En beschrijf dit helder in de ICT-vacaturetekst. Door je vacaturetekst zo onderscheidend te schrijven en je doelgroep aan te spreken, trek je de aandacht. Ook die van een schaarse ICT’er, en weet je hem of haar misschien wel zo te prikkelen dat er nog maar één actie mogelijk is: een druk op de sollicitatiebutton.

PS, lukt het je zelf niet om jouw vacature wervend onder woorden te brengen? Besteed het schrijven van je ICT-vacaturetekst uit aan Voor Tekst, it’s our daily job. Bel 0320- 72 29 92 of mail info@voortekst.nl


Dit blog over ICT-vacatureteksten rolde van het toetsenbord van Natasja Jansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *