humor-in-vacatureteksten-brrrrravoOm maar meteen met de deur in huis te vallen: ik vind het humorgehalte in arbeidsmarktcommunicatie (een enkele uitzondering daargelaten) bedroevend laag. Zeker in vacatureteksten. Het is dat ik van nature zelf een behoorlijk lachebekje ben, anders zou ik flink neerslachtig door mijn arbeidsmarktcommunicatie-schrijversleven gaan.

En dan denk ik echt niet direct aan de vaak tenenkrommende ‘er komt een man bij de dokter’-humor. Nee, gewoon, een kleine grappige kwinkslag her en der. Daar doe ik het al voor. Iets meer op de lachspieren werkende formuleringen, die een tekst net dat extra’s geven.

Ik waag zelf regelmatig een poging om dit er bij klanten in te fietsen. Meestal redelijk subtiel. Soms wordt dit goed ontvangen. Maar vaak wordt mijn tekst weliswaar in grote lijnen omarmd, behalve… inderdaad, daar waar ik voorzichtig de wat meer cabareteske hoek induik. Want, stel je voor dat een kandidaat vrolijk wordt van wat hij leest. Brrrrr, je moet er niet aan denken. We zijn een serieus bedrijf, we nemen onze mensen serieus en van plezier opgetrokken mondhoeken bij het lezen van onze uitingen zijn dus uit den boze!

Tegelijkertijd wordt er dan wel verwacht dat ik in de tekst opneem dat je gaat werken bij een ‘informele en open organisatie met leuke en gezellige collega’s’. Maar de mensen lachen niet? En dit moeten we dan ook koste wat kost voorkomen bij de veelal eerste kennismaking met je bedrijf in een vacaturetekst? Ik vind het krom.

Dit terwijl ik ervan overtuigd ben (ik heb er geen diepgaand onderzoek naar gedaan, maar durf hier te leunen op mijn ruime ervaring in het vak), dat humor enorme toegevoegde waarde heeft in de communicatie met (potentiële) medewerkers.

Zo weet ik zeker dat humor in teksten, mits goed gebruikt:

  1. De lezer triggert en helpt de aandacht vast te houden;
  2. Zorgt dat de boodschap beter blijft ‘hangen’;
  3. Zonder het expliciet te benoemen, kandidaten tot de conclusie laat komen, dat je inderdaad een leuke werkgever bent;
  4. Goed is voor de ‘mond-tot-mond’-reclame. Als je tekst grappig is, is de kans bijvoorbeeld groter dat deze via social media gedeeld wordt;
  5. Helpt je organisatie op een positief onderscheidende manier in de arbeidsmarkt te positioneren;
  6. Bijdraagt aan (zoals ik het vaak noem) de ‘verjaardagstrots’ van je huidige medewerkers. Niks is leuker dan bij een gebakje of een biertje je buurman die briljante vacaturetekst van je werkgever te laten lezen. Nou, bijna niks dan. Toch?

En zo kan ik er nog wel een paar noemen. Daarom: trek de stoute lachschoenen aan en toon in dit opzicht eens wat lef. Je zult merken dat het nauwelijks pijn doet. Integendeel. Leukere arbeidsmarktcommunicatie begint bij jezelf. Durf jij het aan? Brrrravo!


Dit blog rolde van het toetsenbord van senior tekstschrijver en arbeidsmarktcommunicatieadviseur André Hengeveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *