Drie dagen per week scheur ik door de polder. Langs Joure en Emmeloord om uiteindelijk op de Zaanstraat in Lelystad uit te komen. Het kantoor van Voor Tekst is sinds juni mijn tweede thuis. Het rubber van mijn banden smeult meestal nog even na als ik de deur van mijn Renault Megane dichtgooi. Een oud ‘beestje’ uit 2003, die z’n beste tijd wel heeft gehad. Loslatende lak, een niet-werkende airco en een tegenstribbelende versnellingsbak kenmerken mijn rode bolide. Maar snel wil ‘ie nog wel! Of ik net zo snel schrijf als ik rij? Meestal niet…

Tekstueel gezien wil je natuurlijk niet uit de bocht vliegen. Teksten verdienen aandacht, zorg en misschien zelfs een beetje liefde. En dat kost tijd. Het schrijven van een tekst is te vergelijken met het rijden van een mooie, toeristische route. Je moet niet te snel willen, maar juist de omgeving ontdekken. Net zoals je dieper in een organisatie duikt om die te doorgronden. Schrijven is beleven. Misschien anders dan een rit in een cabrio op een mooie zonnige dag, maar toch. Iets goed op papier zetten is ook een prachtig kunstje!

En over zulke kunstjes gesproken: bij Voor Tekst mag ik me daar dagelijks mee bezighouden. Bij ons heeft elke klant zijn eigen wensen. Dat is vrij logisch. De klant is koning natuurlijk, maar een goede koning heeft uitstekende adviseurs nodig. We leveren maatwerk en dat betekent scherp blijven en veel koffie opslurpen. De Nespresso-cupjes zijn niet aan te slepen sinds ik er op kantoor zit. En dat terwijl ik – als enige man in de vaste kern van het Voor Tekstteam – voornamelijk theedrinkende dames om me heen heb.

Niet dat daar iets op tegen is overigens. Want hoewel we op allerlei gebieden verschillende smaken hebben; één ding hebben we wel gemeen. Namelijk klanten verrassen met ons werk. We onderscheiden ons van andere bureaus, omdat wij vinden dat een geslaagde werving start bij een goede vacaturetekst. Dat is de rode loper voor potentiële kandidaten. Ik help graag mee om die uit te rollen.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *