De vakantieperiode ligt achter ons en er wordt weer volop gesolliciteerd: september is van oudsher dé maand om te werven. In deze competitieve arbeidsmarkt, is de vacaturetekst bij uitstek het communicatiemiddel om de juiste kandidaat aan te spreken. Om bedrijven hierbij te helpen checken wij in de maand september gratis vacatureteksten voor werkgevers en intermediairs.

Vacatureteksten kunnen beter
De arbeidsmarkt trekt aan. Het aantal vacatures stijgt sterk en er is dus ook meer concurrentie per vacature. 1 op de 6 ondernemers geeft aan dat personeelstekort hen belemmert bij de uitvoering van de bedrijfsactiviteiten. Om de juiste kandidaten binnen te halen is het belangrijker dan ooit om te investeren in het werkgeversmerk én om doelgroepgerichte vacatureteksten te creëren. Uit onderzoek van Intelligence Group is gebleken dat de vacatureteksten in Nederland flink verbeterd kunnen worden als het aankomt op doelgericht schrijven. Als je alleen al kijkt naar de arbeidsvoorwaarden worden deze meestal te vaag benoemd. ‘Vaak zijn de arbeidsvoorwaarden een ondergeschoven kindje’, aldus Nicol. ‘Terwijl 44% van de werkzoekenden aangeeft dat het aspect arbeidsvoorwaarden een baan aantrekkelijk maakt.’

De gratis vacaturetekstcheck
Naast arbeidsvoorwaarden komt er meer kijken bij het schrijven van een goede vacaturetekst. De juiste functienaam, opbouw, tone of voice, een concrete omschrijving van de organisatie en de functie. Bovendien moet de vacaturetekst opvallen tussen alle andere vacatureteksten en je hebt je te houden aan de wet- en regelgeving. Een goede vacaturetekst levert veel op. Je spreekt de ideale kandidaat aan waardoor je minder en vooral betere reacties krijgt. Liever 3 goede reacties dan 50 middelmatige.

Om bedrijven op weg te helpen, hebben wij een actie op touw gezet. Elk bedrijf kan 1 vacaturetekst insturen. Deze vacaturetekst wordt kosteloos voorzien van feedback door een vacaturetekstschrijver. Met de praktische tips die worden gedeeld, kun je vervolgens jouw vacaturetekst optimaliseren. Deze actie is alleen geldig in de maand september 2017. Een vacaturetekst insturen kan via: www.voortekst.nl/vacaturetekstcheck.


Over Voor Tekst

Het team van Voor Tekst schrijft, traint en adviseert als het gaat om teksten binnen arbeidsmarktcommunicatie. Hierbij valt te denken aan vacatureteksten, webteksten voor werkenbij-sites en e-mailtemplates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *