Mijn school gaf me de opdracht een dagje mee te lopen bij een bedrijf dat goed bij me past, om me te helpen bij de profielkeuze die ik in vwo 3 moet maken. Ik, Sarah, kwam op het idee om dat bij Voor Tekst te doen. Mijn moeder werkt er en ik wilde graag meer weten over wat ze precies doet en schrijven vind ik erg leuk.

Voor ik erheen ging kwamen er bij het woord ‘tekstbureau’ allemaal plaatjes in me op. De meeste waren het soort dat je verwacht bij een nieuwsbureau in een oude zwart-witfilm, ook al snap ik dat deze dingen totaal verschillen. Ook dacht ik dat er alleen maar teksten werden geschreven. Deze verwachtingen waren echter niet waar.

Het pand was stijlvol en gezellig ingericht. Overal was er kleur of hing er een inspirerende quote aan de muur. Ze hadden zelfs een aquarium met vissen in het kantoor staan. Ik had al uit de verhalen van mijn moeder gehoord dat het er gezellig was en dat klopt. Toen we met z’n allen aan het lunchen waren, was het geen moment stil, omdat iedereen aan het praten en aan het lachen was.

Naast dat het leuk was, heb ik ook nieuwe dingen geleerd. Voordat ik daar kwam wist ik niet wat een CAO was, een overeenkomst tussen werkgever en werknemer in verschillende branches, en wat het proces was om een vacaturetekst te schrijven. Er komt veel meer bij kijken dan alleen tekstschrijven, er worden intakes gedaan, dingen ingepland, trainingen gegeven en nog veel meer.

Ik weet nu hoe een intake in zijn werk gaat, hoe de teksten ingepland worden en hoe een tekst op een specifieke doelgroep aangepast wordt. Op het moment ben ik nog steeds van plan om na mijn middelbare school medicijnen te gaan studeren, wel had ik echt een hele leuke en interessante dag. En als ik ooit op een kantoor kom te werken, hoop ik dat het op een kantoor is dat zo gezellig is als dat van Voor Tekst.

Een kleine sfeerimpressie van de dag…


Dit blog rolde van het toetsenbord van onze stagiaire voor één dag Sarah van Es.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *