data-driven-vacatureteksten-door-Voor-Tekst-en-Intelligence-Group-300x278Wat zijn op dit moment kritische wervingsfactoren voor je doelgroep? Hoe zorg je dat je doelgroep in beweging komt? Wat zijn de meest gewenste arbeidsvoorwaarden? Voor goede arbeidsmarktcommunicatie zijn de antwoorden op deze vragen onmisbaar. Daarom is Voor Tekst, het tekstbureau voor arbeidsmarktcommunicatie, een samenwerking aangegaan met onderzoeks- en adviesbureau Intelligence Groep.

Wervingsadviezen
Bij diverse vormen van arbeidsmarktcommunicatie maken de tekstschrijvers van Voor Tekst gebruik van de wervingsadviezen van Wervingswereld.nl. Wervingswereld is een product van Intelligence Group. De adviezen zijn gebaseerd op het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO). De wervingsadviezen geven onder andere een up-to-date inzicht in de beweegmotieven en pullfactoren van de doelgroep. De tekstschrijvers van Voor Tekst vertalen deze factoren in arbeidsmarktcommunicatie zoals vacatureteksten en teksten voor werkenbij-websites om zo de communicatie te optimaliseren.

Praktijkvoorbeeld
Een IT’er met 3 tot 5 jaar werkervaring en hbo-/wo-werk-en-denkniveau is zeer gewild en tegelijkertijd schaars op de huidige arbeidsmarkt. Een wervingsadvies van Wervingswereld brengt in beeld dat flexibele werktijden voor deze doelgroep erg aantrekkelijk zijn en daarom een onmisbare secundaire arbeidsvoorwaarde in een wervende vacaturetekst.. Kijkend naar een verzorgende op mbo-/hbo-werk-en-denk-niveau blijkt dat het beter is om de reiskostenvergoeding hoog op het lijstje van arbeidsvoorwaarden te vermelden.

In de huid van de doelgroep

Nicol-Tadema-van-Voor-Tekst‘Actueel inzicht in de pullfactoren, beweegredenen maar zeker ook de hobby’s en interesses van de verschillende doelgroepen zorgen dat we nog verder in de huid kunnen kruipen van de doelgroep van onze opdrachtgevers’, zo vertelt Nicol Tadema, eigenaar en tekstschrijver van Voor Tekst. De samenwerking met de Intelligence Group zien we dan ook echt als een verrijking van onze dienstverlening voor corporates, intermediairs en jobmarketeers’.

Geert-Jan-Waasdorp-van-Intelligence-Group‘De sleutel van goede arbeidsmarktcommunicatie en recruitment is gelegen in het verleiden van de doelgroep. Dat kun je alleen doen door je goed in te leven en de juiste snaar te raken. Het gaat om de toon van de boodschap en de inhoud van de tekst. De sleutel van wervingssucces is een goede wervingstekst. ‘ aldus Geert-Jan Waasdorp, oprichter en CEO Intelligence Group.

Over Voor Tekst

Voor TekstVoor Tekst is een tekstbureau gespecialiseerd in het schrijven van teksten voor arbeidsmarktcommunicatie. Hierbij valt te denken aan vacatureteksten, websiteteksten voor werkenbij-sites en e-mailtemplates. Met de doelgroep als uitgangspunt worden authentieke en aansprekende teksten geschreven. Ook optimalisatie van teksten voor de vindbaarheid door zoekmachines is bij onze tekstschrijvers in goede handen. Voor Tekst bestaat sinds 2011 en werkt hoofdzakelijk voor corporate organisaties, intermediairs en jobmarketeers.

Over Intelligence Group

Intelligence GroupIG! wil een bijdrage leveren aan het verkleinen van de kloof tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Wij willen nationaal en internationaal, toonaangevend en normbepalend te zijn op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. We willen daarmee werkgevers helpen effectiever en efficiënter te werven en werknemers helpen hun positie op de markt te verbeteren.

– persbericht –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *