In april ben ik begonnen bij Voor Tekst. Eigenlijk nog helemaal niet zo lang geleden, maar ik voel me er zo thuis dat het langer voelt. In mijn korte carrière bij Voor Tekst heb ik ook al best wat meegemaakt. Een verhuizing, trainingen, uitbreiding van het team, een gezellig teamuitje, contact met een hoop klanten en natuurlijk zijn er al best wat teksten van mijn toetsenbord gerold.

Je snapt het misschien al: bij Voor Tekst verveel je je nooit. Helemaal niet in een dubbele rol. Die heb ik dus. Op mijn visitekaartje pronkt de functienaam Copywriter & Trafficmanager. Oké, we hebben geen visitekaartjes, maar als we die zouden hebben dan zou dat erop staan. Wat mijn dubbele rol precies inhoudt? Naast het schrijven van teksten, is de kans groot dat ik aan de andere kant zit als je Voor Tekst belt of mailt. Ook plan ik vacatureteksten in en ondersteun ik Nicol waar mogelijk.

De eerste paar maanden bij Voor Tekst zijn dus voorbij gevlogen. En het bevalt zó goed dat ik verhuisd ben en nu dichter bij mijn werk woon. Nee, dat is een grapje. Gedeeltelijk een grap dan. Het bevalt inderdaad erg goed bij Voor Tekst en ik ben inderdaad verhuisd. Die verhuizing stond alleen al op de planning en toevallig vond ik een mooi huis dichterbij. Win-winsituatie. Mijn auto heb ik dus omgeruild voor mijn fiets. Behalve als het regent natuurlijk. Dan pak ik mijn scheurmonster er weer bij, gaat het volume op standje keihard (ook al is het maar 5 minuten rijden) en parkeer ik de auto voor de deur van ons mooie kantoor.

Want mooi is het kantoor zeker! Toen ik begon bij Voor Tekst zaten we in een klein kamertje. Heel huiselijk en knus, maar met een uitbreiding van het team op het programma toch wel te klein. Een maand later hadden we opeens het hele pand voor onszelf. Het voelt nu meer als een kantoor. Wel nog steeds heel gezellig ingericht met een toffe kurkwand, veel cactussen, stoere lange tafels en een lekkere lounge stoel. Heel mooi om die groei te zien én zelf onderdeel te zijn van die groei.

Toen ik afstudeerde heb ik flink wat gesolliciteerd. Van termen als “marktconform salaris”, “informele werksfeer”, “passie voor” of “affiniteit met” kon ik dromen. Enorm verfrissend vond ik het om tussendoor vacatureteksten van bedrijven tegen te komen die wél echt leuk waren om te lezen. Vlotte, frisse teksten die me aan het lachen maakten, me inspireerden en waardoor je meteen de sfeer van het bedrijf proefde. Die bedrijven zijn me ook bijgebleven. Hoe tof is het dat ik dit soort teksten nu zelf mag schrijven? Tegelijkertijd leer ik enorm veel over het vakgebied arbeidsmarktcommunicatie en word ik geïnspireerd door de teksten van mijn collega’s.

Laten we eerlijk blijven. Solliciteren is niet het allerleukste om te doen. Daarom hoop ik dit proces voor sollicitanten leuker te maken door middel van mijn vacatureteksten. En aan de andere kant bedrijven te laten zien dat vacatureteksten ook anders kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *