buzzwoordenBen jij ook zo’n creatieve, gedreven, strategische, verantwoordelijke, gepassioneerde, gemotiveerde, gespecialiseerde, enthousiaste en analytische expert? Volgens LinkedIn zijn dat anno 2016 de meestgebruikte termen waarmee we onszelf op onze LinkedInprofielen omschrijven. We gebruiken ze niet allemaal tegelijk, maar we gebruiken ze wel veel. Heel veel. Zo geven 63.874 mensen op LinkedIn aan dat ze gedreven zijn, 52.381 dat ze enthousiast zijn en 4.743 dat ze gepassioneerd zijn. Onze creativiteit voert trouwens de lijst aan met maar liefst 65.960 vermeldingen.

Dat we deze woorden veel gebruiken is op zich helemaal niet gek. Het zijn ook de woorden die je in bijna alle vacatureteksten tegenkomt. Werkgevers zijn massaal op zoek naar creatieve, gedreven, strategische, verantwoordelijke, gepassioneerde, gemotiveerde, gespecialiseerde, enthousiaste en analytische experts. En onze LinkedInprofielen worden door deze werkgevers gecheckt op het moment dat we meedingen naar die zelfstandige, uitdagende, strategische functie met veel verantwoordelijkheid. Wel zo slim om die woorden dan ook in het profiel te hebben staan. Dat vertelt die werkgever meteen van alles over je persoonlijkheid en kunnen.

Eh…not! Zo weinig als jij kunt opmaken uit de vacaturetekst ten aanzien van wat er nu precies bedoeld wordt met deze termen, zo nietszeggend zijn diezelfde termen op jouw profiel. Ze vertellen helemaal niets. Want waarom ben je creatief? Waar blijkt dat uit? Ben je creatief omdat je de meest geweldige breiwerkcreaties in elkaar flanst, omdat je creatief bent met kurk, creatief schrijft of omdat je creatieve oplossingen kunt aandragen? En waarom zijn die oplossingen dan zo creatief? Waarom ben je gedreven, verantwoordelijk en gepassioneerd? Waar blijkt dat dan uit? Als nergens uit blijkt waarom je bent wat je zegt dat je bent, zijn de termen inderdaad leeg en voegen ze niks toe aan jouw profiel.

Andersom geldt dat natuurlijk precies zo bij het lukrake gebruik van deze termen in vacatureteksten. Waarom moet je bijvoorbeeld als accountant creatief zijn? Omdat je creatief moet kunnen boekhouden, omdat je creatief met de wet moet omgaan, creatief moet zijn in het toepassen van regels of buiten de gebaande paden treedt? In welke zin wil de werkgever dat de nieuwe accountant creatief is? En wat wordt in een vacaturetekst bedoeld met strategisch? Als je kijkt naar de definitie van strategisch, dan kan dat van alles betekenen: van tactisch tot het kunnen werken volgens een bepaald vooropgezet plan tot krijgskundig zijn of visie hebben. Vaak wordt het laatste bedoeld, maar ook dan kun je je afvragen wat met het hebben van een visie bedoeld wordt.

Voor zowel LinkedInprofielen als vacatureteksten geldt: gebruik geen loze woorden, leg uit wat je ermee bedoelt, laat het zien en geef voorbeelden. Dat vertelt veel meer over je persoonlijkheid en wat je kunt én dat geldt ook voor een vacaturetekst: wees open, eerlijk, concreet en verval niet in clichés. Je wilt uiteindelijk toch liever 3 goede kandidaten die naadloos aansluiten op de functie dan 50 kandidaten die niet voldoen aan jouw wensen, eisen en verwachtingen.


Dit blog rolde van het toetsenbord van Natasja Jansen

 

 

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *