Vacature-template.

Worden er nu namens jouw organisatie ook vacatureteksten in alle soorten en maten gepubliceerd? Vacatureteksten waarbij de enige overeenkomsten zijn dat deze ver onder de maat zijn en de resultaten uitblijven? En wordt er nu te veel tijd gespendeerd aan het schrijven van de teksten? Dit kan anders.

Met een vacaturetemplate realiseer je tijdwinst, gemak en consistentie. En er is meer. Een passend template zorgt dat je opvalt in de (arbeids)markt, de verhouding tussen kwantiteit en kwaliteit van sollicitanten toeneemt en het employer brand wordt versterkt.

Wat is een vacaturetemplate?

Een vacaturetemplate (ook wel raamwerk genoemd) is een mal waarin elke functie kan worden gegoten van alle vacatures. De eigen stijl en uniformiteit wordt behouden, omdat de kopjes vaststaan en sommige tekstitems vastgelegd zijn.

Afhankelijk van de omvang én situatie van de organisatie bepalen we samen hóé het template eruit komt te zien. Van een DHZ-template voor organisaties tot zo’n 350 medewerkers tot een volledig tailor made vacaturetemplate voor grotere organisaties. Bij zo’n tailor made template halen we alles uit de kast waaronder advies over de juiste tone of voice, aandacht voor diversiteit, weerspiegeling waarden en EVP.

Implementatie en borging

Om te profiteren van de vele voordelen die vacature-template biedt moet je het slim gebruiken. Hoe je het template optimaal implementeert en borgt, daar helpen we je graag bij. Ben jij de enige persoon binnen de organisatie die vacatureteksten schrijft? Dan voldoet vaak de standaard guideline die is inbegrepen bij het DHZ-template, eventueel aangevuld met een 1-op-1 training. Worden de teksten geschreven door meerdere personen, dan vraagt dit waarschijnlijk om een incompany templatetraining, user guideline en terugkomsessie.


Benieuwd wat een vacature-template kan betekenen voor jouw organisatie?

Bel ons via (085) 760 42 06  of laat ons jou bellen:

Wil je in 1 keer alle vacatureteksten van de werkenbij- of recruitmentsite in het nieuwe template laten gieten? Zonder dat je er zelf veel tijd mee kwijt bent? Ons team van copywriters doet het voor jullie. Graag en goed. Of het nu gaat om 10 of om 1.000 vacatureteksten.