Employer Value Proposition.

Waarom kiest iemand voor het werken bij jouw organisatie en niet voor werk bij een andere werkgever? Waarover scheppen jouw medewerkers op tijdens een feestje als het over werk gaat? Waarom willen mensen hun carrière bij jullie bedrijf aftrappen of juist voortzetten? Wat draagt bij aan het werkgeluk van de mensen die nu al bij jullie organisatie werken? De gemene deler van de antwoorden op deze vragen, vormt jullie Employer Value Proposition.

De Employer Value Proposition (kortweg: EVP) zet je in in de strijd om de beste talenten te bereiken, te binden en te behouden en vormt de basis van jouw employer branding strategie. Hoe ontwikkel je deze propositie? En hoe vertaal je deze naar een onderscheidende boodschap? Onze adviseurs denken met je mee en met elkaar ontwikkelen we de EVP waarmee je talent bereikt, bindt en behoudt.

Stap voor stap.

Intake

We trappen af met een intake waarin we met elkaar antwoorden op de volgende vragen achterhalen: waarom willen jullie juist nú een Employer Value Proposition laten ontwikkelen? Hoe ziet het proces eruit dat we met elkaar doorlopen? En wie van de medewerkers van jullie organisatie sluit aan bij de sessies om het beste resultaat te behalen? 

EVP-sessie

Tijdens deze 4-uur durende interactieve sessie onder leiding van een senior adviseur arbeidsmarktcommunicatie wordt jullie het hemd van het lijf gevraagd.

We starten met het in beeld brengen van de droommedewerker van de organisatie met een persona. Aansluitend ontdekken we met elkaar wat jullie bedrijf tot een unieke werkgever maakt. Ofwel: we ontdekken wat jullie Employer Value Proposition is. Sowieso is deze onderscheidend, geloofwaardig en doelgroepgericht.

Uitwerking van de EVP en persona

Na de EVP-sessie trekt onze senior adviseur arbeidsmarktcommunicatie zich terug achter het toetsenbord. Alle bevindingen worden op papier gezet en het persona én de EVP worden verder uitgewerkt en onderbouwd. Dit delen we met jou en de anderen aanwezige van de eerdere sessie, al enkele dagen na de sessie. 

Terugkomsessie

We smeden het ijzer nu het heet is: deze sessie van 4 uur plannen we kort op stap 3 en 4. We bespreken eerst het aangeleverde EVP-document inclusief de persona. Moeten er nog zaken worden bijgesteld? We regelen het ter plekke.

Aansluitend sparren we met elkaar hoe de EVP kan worden vertaald binnen arbeidsmarktcommunicatie. Omdat dit verder gaat dan alleen tekst, sluit tijdens deze tweede sessie ook een online recruitmentspecialist van onze partner Getnoticed aan.